Slavíme 20 let na trhu

2. května 2016

Je to neuvěřitelné, ale je to tak. Na českém digitálním trhu se společnost Seznam.cz objevuje již dvacet let. 1. května 1996 spustil Ivo Lukačovič na tehdejší dobu unikátní projekt, který překonal nástrahy nejen obchodního, ale i politického rázu.

Svoji unikátnost si hýčká, sice z jiného úhlu pohledu, dodnes. Seznam.cz se jako jeden z mála hráčů na světovém digitálním trhu dokázal úspěšně poprat s americkou převahou společnosti Google/Alphabet. Pozice jediného evropského zástupce si začínají čím dál více všímat představitelé Evropské unie a odborné znalosti a zkušenosti využívají při přípravě četných legislativních dokumentů. Paradoxně Česká republika je v tomto směru opatrnější, ale i přesto si Seznam.cz za ta léta vybudoval image relevantního partnera nejen do IT diskuse.

Pochlubit se tak můžeme například účastí v poradním týmu eurokomisaře Günthera Oettingera v otázce Industry 4.0, kde je Seznam.cz jediným zástupcem za Českou republiku, nebo snad aktivním zapojením se do pracovní skupiny nad tématem evropské legislativy ke srovnávačům cen. Nemalým úspěchem je i „seznamácký“ podíl na založení organizace EUTA (European Tech Alliance), která sdružuje přední digitální a IT společnosti v Evropě. Seznam.cz je i často hostem různých odborných konferencí a debat, v minulém roce to bylo například setkání Evropských konzervativců a reformistů v Londýně.

S britskou stranou má Seznam.cz velmi dobré zkušenosti, nedávno nás navštívila i baronka Lucy Neville-Rolfe, britská politička a náměstkyně pro obchod a inovace, do jejíhož portfolia spadá především digitální agenda. Se zahraničními návštěvami se v Seznamu.cz poslední dobou dveře netrhnou, což je pozitivní signál, že se naše dobrá pověst šíří správným směrem.

Na české politické scéně je Seznam.cz zapojen do různých výborů a podvýborů k digitální agendě (vládních i poslaneckých), ve velké míře se podílíme i na konzultacích ke změnám k autorskému právu, úzce spolupracujeme i s Národním bezpečnostním úřadem, Úřadem pro ochranu osobních údajů, Svazem průmyslu a dopravy, SPIRem aj.

Sdílet na sítích