Eurokomisařka Věra Jourová v Seznam.cz

28. června 2016

Na základě oficiální žádosti eurokomisařky pro spravedlnost, spotřebitele a rovnost žen a mužů Věry Jourové zavítal ve čtvrtek 23. 6. 2016 celý její pracovní tým, čítající zhruba 20 členů, do prostor společnosti Seznam.cz. Paní komisařka se nakonec samotného setkání z důvodu zahraniční návštěvy Číny nezúčastnila, delegaci tak vedla šéfka kabinetu Renate Nikolay. Debata s vedením společnosti Seznam.cz a dalšími odborníky se soustředila především nad aktuálními tématy z portfolia paní komisařky a do budoucna tak předznamenala ochotu obou stran komunikovat klíčové otázky digitální agendy z politického i praktického hlediska.

Diskuse k on-line platformám, ochraně osobních údajů, společenské odpovědnosti firem či očekávané expanzi čínských digitálních subjektů do Evropy na straně jedné a představení vybraných produktů z portfolia Seznam.cz na straně druhé naplnily téměř dvouhodinové čtvrteční setkání.  

Jako téměř jediná konkurence vyhledávače Google na evropském kontinentě jsme cítili potřebu osvětlit taktéž běžné fungování přirozeného vyhledávání a případné problémy se srovnávači cen, které nyní řeší evropské instituce v rámci antimonopolního řízení.

Ing. Michal Feix, zástupce generálního ředitele, poté rozvířil debatu nad vlastním ukládáním dat, jejich dalším zpracováním a některými aspekty evropské legislativy, které se tímto problémem zaobírají, ať v souvislosti s nedávno přijatým nařízením o ochraně osobních údajů (General Data Protection Regulation), či plánované revize směrnice E-privacy.

Zájmem paní eurokomisařky i jejího kabinetu o návštěvu v našich prostorách jsme byli potěšeni a stejně tak i možností vysvětlit odborné zkušenosti z již dvacetiletého působení společnosti Seznam.cz na českém digitálním trhu.

– Společná fotka: https://1drv.ms/i/s!AoPZpTfBQMzWgQvdmeQ6erq6IWK5

– Debata s Ing. Michalem Feixem: https://1drv.ms/i/s!AoPZpTfBQMzWgQzdh7wxLGoHjVql

– Prezentace vyhledávání, Sklik.cz, Zboží.cz : https://1drv.ms/i/s!AoPZpTfBQMzWgQ2b3vi0S1SNd81x

Sdílet na sítích