Seznam.cz na Digital Assembly 2016 v Bratislavě

29. září 2016

Ve dnech 28. 9. – 29. 9. 2016 se uskutečnila v Bratislavě Evropskou komisí a slovenským předsednictvím pořádaná konference – Digital Assembly 2016. Jejím hlavním poselstvím je každoročně seznamovat účastníky s dosavadními úspěchy na poli digitálního trhu a zamýšlet se nad budoucí strategií a dalšími kroky, jež musí být pro dotvoření jednotného digitálního evropského trhu zrealizovány. Společnost Seznam.cz se prostřednictvím zástupce generálního ředitele, pana Ing. Michala Feixe, stala jedním z panelistů hned v první den akce.

Seznam.cz dostal prostor pro své vystoupení v panelu 2 – workshop s názvem „The changing role of online platforms“. Spolu s akademickým sektorem zastoupeným odborníky z univerzity v Leuven a Oxfordu a kolegy z digitální branže (společnost Spotify, LRJ Capital) se zamýšleli nad stávající pozicí online platforem, jejich fungováním, problémy či vizí do budoucna, ale i propojením online platforem v souvislosti s přeshraničním obchodováním, či zaměstnaností jako takovou.

Ing. Michal Feix nejprve představil stručnou historii společnosti, její počátky a vývoj a změřil se na neustálé zlepšování se a rozvoj s ohledem na chování americké konkurence. V tomto spojení neopomněl dodat, že nelze ohraničit evropský internet, je nutné vždy pohlížet na vývoj v ostatních oblastech světa a přizpůsobit tomu další kroky především ve snaze regulovat a legislativně omezovat evropské digitální společnosti. Uvedl pro příklad dvě potenciálně problematické oblasti evropské legislativy – Nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) a dodatkové právo pro vydavatele v souvislosti s autorským právem (Ancillary copyright) – jež by mohly do budoucna znamenat pro firmy se sídlem v EU překážku v konkurenčním boji s ostatními mimoevropskými subjekty.

– odkaz na vystoupení: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/e-commerce-and-online-platforms-workshop-2

Sdílet na sítích