Seznam.cz hledá IT talenty jinou cestou. Má svou vlastní akademii

Společnost Seznam.cz uspořádá další, letos v pořadí už pátý workshop, pro zkušené profesionály i naprosté začátečníky a nadšence v oblasti IT. Bezplatné setkání pod taktovkou vývojářů společnosti se uskuteční v rámci takzvané „Seznam IT akademie“, která začala psát svou tradici v loňském roce a letos v ní pokračuje. Účastníci tak dostanou příležitost zlepšit a dál rozvíjet své znalosti konkrétní technologie programování a seznámí se pěkně z blízka s nejnovějšími trendy. Podzimní workshop se uskuteční hned na třech místech, a to v Praze, Brně i Ostravě. Právě na severu Moravy totiž vzniká nový vývojový tým, který pracuje na reklamním systému Sklik.  

Lidé, kteří na workshop zavítají, budou mít příležitost nahlédnout pod pokličku vývoje v Seznam.cz. V rámci neformálního setkání účastníci získají informace o obecných principech relačních databázových systémů MySQL. Kromě základní teorie bude pozornost věnována i konkrétním implementačním, architektonickým a konfiguračním detailům. Každý si bude moci vše na místě vyzkoušet, a to s podobně zapálenými programátory. O své zkušenosti se podělí například Tomáš Komenda, vedoucí týmu vývoje, který pracuje na reklamním systému Sklik společnosti Seznam.cz.

„Databázové systémy postavené nad MySQL mají v Seznamu velké zastoupení. S neustále se zvětšujícím množstvím zpracovávaných dat je potřeba vzdělávat a vychovávat nové odborníky, kteří budou ochotni čelit výzvám, které moderní a rychlé databázové systémy představují,“ říká Michal Kuchta, programátor Seznam.cz. Workshopy vedou vždy zkušení vývojáři společnosti Seznam.cz a díky maximální kapacitě do patnácti osob tady není nouze o prostor
pro individuální konzultaci. Také časově jsou workshopy plánovány tak, aby je mohli zájemci skloubit s prací. Dvoudenní workshop začíná vždy v pátek večer a pokračuje v sobotu dopoledne. Do konce roku jsou v plánu ještě další dvě setkání. Více informací spolu s aktuálním přehledem všech akcí a termíny přihlašování najdou zájemci na www.vyvojari.seznam.cz.  

Ti nejlepší z účastníků se mohou v případě úspěšného absolvování dočkat i pracovní nabídky. „Myšlenka naší IT akademie je jednoduchá. Chceme dát šikovným a nadšeným lidem z oblasti IT prostor k rozvoji jejjch potenciálu, představit jim Seznam.cz z trochu jiného úhlu a být u toho, když objevíme talentovaného člověka, z něhož by se mohl stát náš kolega nebo kolegyně,“ dodává Helena Kuklíková, personální ředitelka společnosti Seznam.cz.

Konkrétní termíny a lokace:

22. – 23. 9. Ostrava

6. – 7. 10. Brno

20. – 21. 10. Praha

Petra Dvořáková, PR specialistka

Sdílet na sítích