Francouzský velvyslanec v Seznamu

24. října 2017

Včera (23. října 2017) nás svou návštěvou poctil francouzský velvyslanec v České republice, pan Roland Galharague se svými kolegy, Patrickem Le Ménès (diplomatický poradce a první tajemník velvyslanectví) a Lucem Lévy (Rada pro kulturu a spolupráci a ředitel Francouzského institutu v Praze).

Nejvyšší představitelé francouzské diplomacie v ČR měli možnost se seznámit s aktivitami společnosti Seznam.cz, jak v oblasti technologické, tak i v otázkách politických. Respektive s ohledem na právě diskutované legislativní akty na evropské či české úrovni, jako je např. směrnice o autorském právu na jednotném digitálním trhu, nařízení o ochraně osobních údajů, dále je zajímal postoj společnosti k fake news, nelegálnímu obsahu, náš vztah ke kyberbezpečnosti a ochraně uživatelů, jak komunikujeme se státní správou, v jakých jsme zájmových organizacích aj. V neposlední řadě jsme delegaci nabídli možnost nahlédnout „pod pokličku“ našeho zpravodajství, prohlédnout si prostory hlavního newsroomu a dalších studií, kde byl průvodcem šéfredaktor zpravodajství Seznam.cz Jakub Unger. Velmi je zaujal rozsah našeho zpravodajství i sledovanost, nejen o volebním období.

Zleva: Luc Lévy, Libor Manda, Roland Galharague, Patric Le Ménès a Věra Průchová. Fotografie v tiskové kvalitě.

Domluvili jsme se na bližší spolupráci, neboť i francouzská ambasáda v Praze pořádá mnoho aktivit a hraje i nemalou roli v různých jednáních na evropské či francouzské úrovni. Mezi jejich povinnosti patří pravidelně informovat o názorech odborníků, privátního sektoru a jiných organizací z České republiky přímo do Francie. V tomto ohledu jim bude společnost Seznam.cz k dispozici a velmi si vážíme zájmu ze strany velvyslanectví.

image

Zleva: Roland Galharague, francouzský velvyslanec a Libor Manda, manažer pro kontakt se státní správou společnosti Seznam.cz.  Fotografie v tiskové kvalitě.

Věra Průchová,

Specialistka pro kontakt se státní správou

Sdílet na sítích