Seznam.cz Email představuje novinku. Záložka „galerie“ nabídne komfortní vyhledání fotografií a obrázků

2. října 2017

Seznam.cz Email nasazuje do testování záložku „galerie“, která uživatelům nabídne komfortní dohledání fotografií a obrázků v poštovní schránce. Jde tak o další z řady inovací, jejichž cílem je zpříjemnit lidem práci s e-mailovou schránkou, tentokrát pomocí přehledného třídění fotek a obrázků.

Záložka lidem v první řadě pomůže zjednodušit dohledání soukromých fotek a obrázků. Nová funkce nabídne jedinečný pohled na všechny obrázkové přílohy formou výpisu. Namísto rozklikávání jednotlivých e-mailů a nepohodlného dohledávání fotek, bude nyní možné si jedním dotykem zobrazit záložku „galerie“, a to rovnou s chronologickým seznamem fotografií. „Cílem novinky je poskytnout lidem jednoduchou orientaci mezi fotkami a obrázky, které se od teď budou přehledně řadit od nejnovějších po nejstarší, nebo naopak,“ upřesňuje David Finger, produktový manažer služby Seznam.cz Email.

image

Obrázek v tiskové kvalitě ke stažení.

Spuštění proběhne postupně, protože proces přepnutí všech schránek najednou je časově velmi náročný. „Jako první si záložku galerie vyzkouší lidé přihlášení do našeho veřejného labu. Od nich nejprve budeme sbírat zpětnou vazbu a zjišťovat, jak se jim s obrázky nově pracuje. Poté zahájíme postupné přepnutí pro všechny uživatele,“ upřesňuje Finger.

Záložka se bude nacházet v nabídce tak zvaných systémových složek, která se nachází v levém horním rohu mezi přehledem hromadné a odeslané pošty. Funkce je nastavena na selekci pouze obrázků a fotografií týkajících se soukromé pošty. Nevztahuje se naopak na reklamní sdělení třetích stran. „Díky chytrému indexování dokážeme rozpoznat a především oddělit korespondenci osobního charakteru od obchodního sdělení, a lidem jsme tak schopni nabídnout relevantní výsledky jejich hledání. V praxi to bude znamenat, že se v záložce galerie zobrazí pouze privátní fotky, nikoli například reklamní newslettery,“ dodává Finger.  

Petra Dvořáková, PR specialistka

image
Sdílet na sítích