Přivítali jsme na exkurzi děti z kroužku vedeného wITches

David Koláček 1. března 2018

Spolupráce se studenty nám dává smysl, proto během roku v Seznamu vítáme různé skupiny studentů, jak u nás na centrále, tak v našem datovém centru Kokura.

V lednu jsme na exkurzi přivítali děti z kroužku vedeného studentkami ČVUT wITches. Je skvělé, že jsou děti vedeny k IT již na základní škole. Exkurze pro žáky základních škol u nás nemíváme zase tak často, tak jsme se těšili na zajímavé setkání a postřehy dětí.

Vzhledem k věku dětí (5.–9. třída ZŠ) jsme jim ukázali především praktické ukázky ze světa IT. Nejdříve jsme dětem připomněli, jak se chovat bezpečně na internetu. Následně jsme přiblížili, jak funguje odesílání e-mailu, a ukázali, jak vznikají haptické mapy pro nevidomé. Na 3D tiskárně jsme pak dětem ukázali, jak funguje 3D tisk, což je nadchlo nejvíce. Zároveň od nás dostali na památku klíčenky právě z 3D tiskárny, které jsme přímo před nimi vyrobili.

Následně jsme se podívali po naší centrále. Dětem se líbila hlavně horolezecká stěna. Nahlédli jsme také do studia Seznam Zpráv a uživatelského výzkumu, kde si měli možnost vyzkoušet, jak vše funguje.

WITches o návštěvě v Seznamu napsali článek na svůj blog, který si můžete přečíst zde.

Jsme rádi, že se jim u nás líbilo.

David Koláček

Manažer náboru

Sdílet na sítích