Seznam.cz staví vlastní právní oddělení

Aneta Kapuciánová 29. května 2018

Společnost Seznam.cz ukončuje dlouhodobou spolupráci s advokátní kanceláří AK Staňková a partneři a staví interní právní tým pod vedením Michala Nohela. První právníci do české internetové jedničky nastupují průběžně od začátku letošního roku. Tým je kompletní od května, na konci června pak pro Seznam.cz přestane pracovat externí advokátní kancelář.

„Interní právní oddělení má dohromady pět právníků, dva specialisty na styk se státní správou, jednoho pověřence pro ochranu osobních údajů a jednoho koordinátora. Seznam je technologickou společností a současně rostoucím mediálním domem. Věřím, že jsme pro obě tváře Seznamu našli ty správné lidi. Pro strategické záležitosti společnosti, akvizice nebo časově či finančně náročné transakce budeme i nadále využívat služeb externích advokátních kanceláří,“ upřesňuje fungování oddělení jeho šéf Michal Nohel. Do agendy právního týmu spadá i oblast public affairs, které se v Seznam.cz dlouhodobě věnují Libor Manda a Věra Průchová.

Michal Nohel dříve působil v advokacii a do Seznamu přišel v roce 2017 z Českého rozhlasu.

Jan Drdla sbíral zkušenosti například v Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, kde se zabýval regulací televizního trhu, a přichází z České televize.

Michal Dubovan má zkušenosti z Ministerstva kultury, kde se věnoval autorskému právu, regulaci on-line obsahu a kolektivní správě.

Petra Krupičková přechází z přední advokátní kanceláře Pokorný, Wagner & partneři, kde měla na starost hospodářskou soutěž, správní právo a smluvní agendu.

Martina Sochovská dříve působila v advokacii, kde jako advokátní koncipientka a následně jako advokátka vykonávala generální praxi. Přichází ze společnosti Fincentrum Reality, jedné z největších realitních kanceláří v ČR.

V týmu dále působí Lenka Ernestová na pozici pověřence pro ochranu osobních údajů, Libor Manda a Věra Průchová jako specialisté pro kontakt se státní správou a Lenka Juránková v pozici koordinátorky.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích