Na Zboží.cz nyní nastavíte cenu za dopravu a vyzvednutí v sítích výdejních míst přímo v administračním rozhraní

25. června 2018

V květnovém článku jsme vás informovali o chystané novince na Zboží.cz. Nyní je vše hotové, a tak nám nic nebrání pustit ji do světa. Nebo spíš do nastavení vašich účtů. Od 25. června totiž můžete spravovat cenu za dopravu a vyzvednutí v sítích výdejních míst přímo v administračním rozhraní. Zpracovali jsme pro vás jednoduchý návod, jak vše nastavit, aby se k nám data správně propsala.

Pravdou je, že se lidem informace o možnostech dopravy na Zboží.cz zobrazí až 9. července, vy ale máte možnost se s nastavením seznámit a vše s předstihem nastavit.

Dopravce

V prvním kroku si v administraci Zboží.cz vyberete ze seznamu dopravců zprostředkovatele, který doručuje zboží z vašeho internetového obchodu.

V dalším kroku zvolíte možnost, jakým způsobem získáme cenu za dopravu. Tu nám můžete dodat buď formou správně vyplněného XML feedu nebo ji zadat v nastavení adminu.

V nastavení můžete vyloučit kategorii, která se vztahuje jen ke konkrétnímu dopravci (např. velké či těžké zásilky) nebo pokud máte pro daný sortiment sjednané lepší cenové podmínky u jiného dopravce. Rozlišit lze pouze cenu za platbu předem a dobírku. Zobrazenou cenu můžete také dočasně vypnout, aniž byste později museli cokoli znovu nastavovat.

Výdejní místa

Stejně jako u ceny za dopravu můžete i pro výdejní místa zvolit, jestli získáme data z XML feedu či z administrace Zboží.cz. Ze sítě výdejních míst můžete zvolit všechny adresy, nebo jen některé ze seznamu dané sítě.

Změní se současné nastavení výdejních míst?

Všechna výdejní místa se přenesou z původního nastavení. V administračním rozhraní najdete všechny dosud nastavené adresy. Případné změny provedete tlačítkem „Upravit“.

Rozdíly v nastavení z XML feedu a v administračním rozhraní Zboží.cz

3 zásady při nastavování výdejních míst a dopravy

1. Výdejní místa a dopravu je nutné nastavit vždy společně

Výdejní místa a doprava jsou neoddělitelné, proto je třeba oboje nastavení provést shodně buď z administrace Zboží.cz nebo z XML feedu. Kombinace není možná.

Správně: Nastavení výdejních míst i dopravy z XML feedu

Správně: Nastavení výdejních míst i dopravy z administrace

2. Nastavení z XML feedu je vždy nutné doplnit nastavením v administraci

I když zvolíte nastavení v XML feedu a nové tagy implementujete a vyplníte správně, je třeba otevřít administraci Zboží.cz a zde nastavit sítě výdejních míst a dopravců.

Správně: Výdejní místo v XML feedu a zároveň nastavení v administraci

<DELIVERY> <DELIVERY_ID>ULOZENKA</DELIVERY_ID> <DELIVERY_PRICE>54</DELIVERY_PRICE> <DELIVERY_PRICE_COD>83</DELIVERY_PRICE_COD> </DELIVERY>

Správně: Doprava v XML feedu a zároveň nastavení v administraci

<DELIVERY> <DELIVERY_ID>CESKA_POSTA</DELIVERY_ID> <DELIVERY_PRICE>79</DELIVERY_PRICE> <DELIVERY_PRICE_COD>108</DELIVERY_PRICE_COD> </DELIVERY>

3. Nastavení výdejních míst a dopravců je vždy nutné doplnit cenou

Pokud zvolíte síť výdejních míst/dopravce, je třeba k nim vždy doplnit příslušné ceny. Nikdy nezapomeňte změny uložit ve spodní části stránky.

Zároveň vždy při nastavení v administraci je třeba dodržovat pravidla:

0 = nulová cena → ve vyhledávání zobrazíme Zdarma prázdné okénko = nenastavená cena → ve vyhledávání nezobrazíme

Správně: K síti výdejního místa je třeba vyplnit ceny za vyzvednutí a změny uložit

Správně: K síti dopravce je třeba vyplnit cenu za dopravu a změny uložit

Sdílet na sítích