Nastavujeme videokampaň v Skliku

29. listopadu 2018

Ode dnešního dne mají všichni inzerenti v Skliku možnost zadávat videoreklamu a zobrazovat ji napříč videoinventory Seznamu. K dispozici je až šedesátivteřinový přeskočitelný videospot nebo šestivteřinový bumper. Jak videoreklamu správně zadat, aby fungovala?

Aktuálně se videoreklama z Skliku může vydat na nejoblíbenějším českém videoportálu Stream.cz, Seznam Zprávách, nejčtenějším českém online zpravodajství Novinky.cz, dále na Sport.cz, Garáž.cz, ProŽeny.cz a nejnavštěvovanějším českém lifestylovém magazínu Super.cz. Výhodou je tedy garance profesionálního a redakčního obsahu, kde se vaše video bude zobrazovat.

Video se v tuto chvíli vydává výhradně instream – tedy ve videoobsahu. Před začátkem obsahu (pre-roll), v jeho průběhu (mid-roll) nebo po jeho skončení (post-roll). O zařazení do konkrétní části videa rozhoduje systém.

 Jak nastavit?

Video je úplně nový formát. V Skliku se zadává do nového typu kampaně Videokampaň.

Postup je intuitivní pro každého, kdo kampaň v rozhraní nastavoval. Kampaň si pojmenujte, nastavte denní rozpočet, po jehož dosažení se kampaň v daný den pozastaví a pojmenujte si první sestavu. Nakonec je třeba zadat výchozí cenu za tisíc zobrazení. Videokampaň je možné zadat pouze s platebním modelem CPT.

Vyberte typ videa:

Videospot je dlouhý 7 až 60 vteřin, přičemž po 5 vteřinách má uživatel možnost video přeskočit. Video je zpoplatněné i v případě, že jej uživatel přeskočil.

Bumper je šestivteřinové video bez možnosti přeskočení. Je vhodný pro krátká úderná sdělení a masový zásah.

V posledním kroku si video pojmenujte (pro vaši orientaci v rozhraní), nahrajte soubor s videem a zadejte cílovou URL. Pokročilé možnosti měření najdete popsané v nápovědě.

Jaká jsou nejdůležitější doporučení pro efektivní videoreklamu v Skliku?

  1. Nejlepším vodítkem pro aktuální cenové hladiny je tak kromě vlastního zkoušení i platný ceník reklamy, kde sledujte řádky Videospot na Seznam.cz a Mikrovideospot na Seznam.cz a sloupce cílené reklamy dle sezonality. Například nyní (listopad 2018) v nejvyšší sezóně je prostor poměrně vyprodaný a ceny vyšší – doporučení by tak mohlo být na úrovni 200 až 300 Kč CPT pro videospot a přibližně polovina těchto hodnot pro bumper.
  2. Vyberte si cílení, která vystihují vaši cílovou skupinu. V případě, že máte na video omezený rozpočet, například 2000 Kč na den, je lepší je investovat na lidi se zájmem týkající se vašich produktů než investovat tu samou částku na všechny uživatele bez rozdílu.
  3. Nastavte si frekvenci zobrazení, kolikrát může uživatel vidět reklam (videí) z jedné sestavy za jeden den. Doporučujeme třeba 3.

Více doporučení najdete v nápovědě.

Co plánujeme s videoreklamou v Skliku dále?

  • Do Vánoc se můžete těšit na report zhlédnutí vč. zhlédnutí po kvartilech přímo v přehledu kampaní a videí v rozhraní Skliku.
  • Možnost doplnění loga, call to action tlačítka, doprovodné reklamy (companion ad).
  • Možnost nastavit si frekvenci zobrazení na týden nebo na měsíc.
  • Nové metriky zásah, frekvence, win rate.
  • Outstream pro výrazné rozšíření zásahu.
  • Přepočet na CPV (cost per view).

Věříme, že vám nový formát pomůže v plnění vašich cílů.

Za celý tým Skliku Petr Daneš

Sdílet na sítích