Seznam.cz rozvíjí video reklamu, nově ji nabízí i v Skliku

Kristýna Hořovská 29. listopadu 2018

Česká internetová jednička, společnost Seznam.cz, přináší zadavatelům a agenturám novinku v podobě video reklamy v důvěrně známém prostředí reklamního systému Sklik. Ke stávajícím osvědčeným možnostem nákupu inzertního prostoru tak přidává další. Seznam.cz se aktuálně soustředí na video reklamu jako na jeden z dlouhodobě rostoucích nástrojů digitálního marketingu.

Menší i střední zadavatelé mají nyní možnost zakoupit si formáty, které byly doposud dostupné jen prostřednictvím přímého prodeje a RTB, a využít tak typy cílení, které už v Skliku využívají, včetně retargetingu a cílení na nákupní zájmy. Inzerenti nově mohou v prostředí Skliku využít osvědčené video formáty, klasický přeskočitelný video spot (o délce až šedesát vteřin) nebo kratší nepřeskočitelný šestivteřinový Bumper. Právě rychlé, úderné a dynamické Bumpery jsou ideálními formáty do mobilního prostředí, které tvoří 25 % reklamního video prostoru.

Nákup formátů bude probíhat formou CPT modelu, platí se tedy vždy za zobrazení. „Chceme dát zadavatelům možnost nakoupit si negarantovaně video reklamu i skrze rozhraní, které už důvěrně znají. Rozšíření nabídky v rámci Skliku jde ruku v ruce s rozvojem brandových formátů v jeho rozhraní a s nárůstem programatického prodeje,“ říká manažer video reklamy Petr Daneš.

Velkou výhodu vidí společnost ve faktu, že video reklamu nabízí ve svém exkluzivním reklamním video prostoru, jakým jsou weby Stream.cz nebo Seznam Zprávy. Značky si tak mohou být jisté, že se jejich inzerce objeví v souvislosti jen s takovým obsahem, který je profesionálně vyrobený a kontrolovaný.

Rozšíření možnosti nákupu video reklamy o Sklik jde ruku v ruce s navyšováním investic do tohoto reklamního formátu. V in-stream video reklamě Seznam.cz meziročně vzrostly o 15 %, přičemž nejvíce vzrostl nákup šestivteřinových Bumperů. Ten už přináší téměř 10 % výnosů z video reklamy a zájem ze strany klientů o něj roste.

Kristýna Hořovská

PR specialista

Sdílet na sítích