Seznam.cz zpřístupní výhody garantovaného nákupu bannerové a video reklamy většímu počtu inzerentů

Kristýna Hořovská 5. listopadu 2018

Seznam.cz představil aktuální ceník reklamy na rok 2019. Zdraží jen několik málo reklamních pozic, konkrétně například nativní inzeráty nebo Skyscraper na domovské stránce. Většinu formátů však inzerenti i v příštím roce pořídí za stejné ceny jako letos, nebo dokonce levněji. Důvodem uchování, či dokonce snížení, cen je meziroční navýšení objemu reklamního prostoru. Za jeho nárůstem stojí zvýšená konzumace obsahu, úspěšné zavedení nových inzertních formátů a stále větší reklamní síť. Spolu s novým ceníkem zveřejňuje Seznam.cz i podmínky pro včasný nákup na následující rok.

„Naše obchodní politika zůstává pro rok 2019 neměnná. Zlevněním části reklamních pozic chceme oslovit k využití garantované formy nákupu bannerové a video reklamy co nejvíce inzerentů. Třeba i těch, kteří pocítili nedávné zdražení inzerce na televizním trhu. Pokud si zadavatelé objednají reklamu do poloviny února, mají možnost získat garantovaný prostor pro celý rok 2019 vůbec nejvýhodněji,“ vysvětluje Martin Švarc, obchodní ředitel společnosti Seznam.cz.

Podle Švarce budou v následujících dvanácti měsících největším trendem v přímém prodeji zejména brandové a nestandardní formáty. Zvýšený zájem o nákup reklamy zaznamenala česká internetová jednička už v letošním roce, proto inzerentům nabídla několik nových formátů, jako například Mobile Square Premium, Interscroller či Seznam Native, a zároveň rozšířila svou reklamní síť.

Seznam Partner nabízí větší zásah při zachování kvality prostoru

Seznam.cz patří v České republice k největším provozovatelům internetové reklamní sítě. Jeho inzertní dosah se stále rozrůstá a aktuálně obsahuje více než tři tisíce webů v partnerské a vlastní síti s průměrným měsíčním zásahem 6,8 milionů reálných uživatelů (podle zářijových dat výzkumu Netmonitor, který realizuje společnost Gemius pro Sdružení pro internetový rozvoj). Letos nabídl zadavatelům o 15 % více inzertního prostoru než v předchozím roce, a to při zachování kvality reklamní sítě i obsahu. Podíl profesionálního redakčního obsahu v síti společnosti dnes představuje přes 95 % impresí. Největší nárůst poptávky po reklamě zaznamenal Seznam.cz na své domovské stránce, Seznam Zprávách a magazínu Proženy.cz.

Změna ceníku vstoupí v platnost od 1. 1. 2019. Stejně jako v minulosti společnost počítá s jeho pravidelnými aktualizacemi s ohledem na vývoj trhu.

Kristýna Hořovská

PR specialista

Sdílet na sítích