Jak nenaletět na podvodné e-maily

1. března 2019

Již dříve jste se mohli setkat s podvodnými e-maily, které se vydávaly za Sreality.cz a snažily se získat vaše přístupová hesla a citlivá data. Bezpečnost vašich dat je pro nás důležitá, proto jsme v minulém roce provedli kroky, abychom těmto e-mailům zamezili. I přes naše opatření se však podvodné e-maily, i když v menším množství, stále vyskytují. Proto vám ukážeme konkrétní příklady, jejich podobu a poradíme, jak na e-maily (ne)reagovat.

Podvodné e-maily zpravidla vybízí k přihlašování se např. přes prolink nebo jiný odkaz a vyžadují zaslání hesla či jiných bezpečnostních prvků. Chtěli bychom vám připomenout, že žádná služba od Seznamu nikdy nevybízí ke sdílení vašich osobních údajů. Prosíme, buďte tedy obezřetní a nereagujte na žádné takové e-maily. Budeme rádi, když o těchto bezpečnostních opatřeních informujte všechny, kteří komunikují za vaši společnost. Předejdete tím případným problémům s napadením svého účtu a ochráníte svá data a finance.

Přidání makléřů, méně podvodných e-mailů

Jedním z opatření, které snížilo výskyt těchto mailů, je možnost přidání makléřů do svého profilu. Přidávat makléře je možné pouze přes realitní software nebo naši infolinku.

Přestože jsme tímto krokem snížili výskyt podvodných e-mailů, stále se v omezené míře vyskytují konkrétní typy, které vám ukážeme níže.

U žádného z těchto příkladů se nejedná o e-mail zaslaný z Srealit či Seznam.cz. Proto nedoporučujeme pod odkazem cokoliv zadávat či vyplňovat. Jedná se o podvodný e-mail, který má za cíl získat přístupová hesla do systému. Podvodné e-maily poznáte mj. i tak, že obsahují gramatické chyby, cizí znaky, nemají větnou strukturu či jsou jinak stylisticky špatně. V případě, že jste již odkaz proklikli a vyplnili své přihlašovací údaje, kontaktujte obratem svého obchodního zástupce.

Tým Sreality.cz

Sdílet na sítích