Napadení účtu realitní kanceláře – co to znamená a jak se v takové situaci zachovat

23. července 2020

Dnešní internetová doba s sebou nese vyjma mnoha výhod bohužel i řadu rizik. Jedním z nich je napadání různých uživatelským účtu hackery. Vyjma účtů bankovních se velmi často stávají terčem útoků také účty e-mailové. Útočník získá přístupové údaje uživatele a může mu i znemožnit do e-mailové schránky přístup, což může vést až ke ztrátě účtu. Ve většině případů se však útočníci pokouší zneužít získané údaje uživatele k vylákání finančních prostředků, a to jak od uživatele samotného, tak i od uživatelů dalších.

V případě Sreality.cz takový útok znamená vložení podvodné inzerce jménem realitní kanceláře tím, že útočník získá přístupové údaje k e-mailu Peněženky nebo profilovému e-mailu makléře. Vypublikování podvodné inzerce představuje nejen finanční ztrátu, ale také s sebou nese riziko poškození dobrého jména realitního makléře potažmo celé realitní kanceláře. Stejným dílem však toto riziko padá i na Sreality.cz.

Jak útoku nejlépe předejít

V první řadě je nutné udělat maximum pro zabezpečení účtu. Seznam.cz nabízí tzv. dvoufázové zabezpečení e-mailu, které jakýkoliv pokus o útok hackera může značně ztížit ba dokonce znemožnit.

Pokud se stane, že k napadení účtu dojde, je potřeba situaci ve spolupráci s námi ihned řešit.

V 99 % případů takový útok dokážeme bezprostředně odhalit a podvodnou inzerci vč. účtu napadené realitní kanceláře zablokujeme, aby nedocházelo k dalšímu vkládání podvodné inzerce a čerpání kreditu.

Veškeré důležité informace o tom, jak si účet zabezpečit, jak může k napadení účtu dojít nebo jak v takovém případě postupovat najdete zde.

Tým Sreality.cz

Sdílet na sítích