Zaučování v karanténě aneb ani pandemie nástup nováčků nepřekazí

16. července 2020

Přibližovat události posledních dní asi nemusíme. Každého z nás se nějakým způsobem tato nešťastná událost dotkla. V Seznamu jsme se však nezalekli, a i přesto, že daná situace nebyla nejjednodušší, postavili jsme se jí čelem. A to nejen dlouholetí Seznamáci, ale i úplní nováčci. O tom, jak probíhá nástup do nové práce, když vám zkříží cestu karanténa, se rozpovídaly naše nové kolegyně Nikoleta a Lenka.

Před prvním dnem na centrále jsem byla opravdu natěšená a měla jsem velká očekávání. Ihned po příchodu do firmy se mě ujala kolegyně a začalo školení. Každý den mi věnovala minimálně hodinu svého času a vše se mnou probírala s velkou trpělivostí do všech detailů. Jenže pak do toho přišla karanténa a všichni jsme se učili, jak fungovat vzdáleně.

Školení pokračovalo přirozeně dál. Hned první den karantény jsem si s kolegyní poprvé zkusila „Zoom školení“, které bylo dost efektivní. Rozhodně jsem neměla pocit, že školení přes kameru mi dává méně než to osobní. Po každé společné hodině jsem obdržela i studijní materiály, které mi několikrát pomohly.

Od první chvíle v karanténě jsem měla po ruce každého kolegu z týmu. Všichni mi byli ve všem nápomocní a trávili se mnou spoustu času, abych se ve věcech neplácala sama. Díky této zátěžové zkoušce jsem přesvědčená, že jsem si vybrala dobře 😊

Nikoleta Nedevová – HR Specialista

Součástí Seznam rodiny i na dálku

Nástup do Seznamu v době koronavirové krize byl pro mě určitě velkou výzvou. Celý náborový proces jsem absolvovala skrz ZOOM, prostřednictvím kterého po přijetí probíhalo (a stále probíhá) úvodní zaškolování do nové agendy. Z procesu adaptace na dálku jsem měla strach, ale musím říct, že ve finále obavy nebyly až tak úplně na místě.

Je pravda, že mi trochu chybí osobní kontakt, díky kterému by dle mého byl celý proces trochu urychlen (lépe bych „okoukávala“ práci u ostatních a osvojila si celkovou atmosféru oddělení), ale rozhodně mám pocit, že se mi daří se adaptovat i přestože jsem si od svého nástupu ještě ani jednou nesedla na své nové pracovní místo v centrále.

Přisuzuji to výborně připravenému adaptačnímu programu a starostlivé péči své nadřízené a kolegů, kteří mi jsou od začátku velkou oporou. Jsem ráda, že jsem výzvu přijala a stala jsem se součástí Seznamácké rodiny 😊

Lenka Zítková – Team leader Back Office

Sdílet na sítích