Nové kategorie a parametry na Zboží.cz od března 2021

1. března 2021

Po nedávném souhrnu novinek navazujícím na téma výhod uvedených parametrů a kategorií u vašich nabídek přinášíme přehled nově založených kategorií a parametrů a dalších změn, ke kterým došlo během únoru tohoto roku. Založili jsme 3 nové kategorie a přidány či upraveny jsou desítky parametrů.

Nově založené kategorie

Na vaše připomínky jsme založili 3 nové kategorie. Doporučujeme vám zkontrolovat a upravit CATEGORYTEXT v XML feedu, pokud je váš sortiment pro tyto kategorie v oblasti Pěstitelství relevantní:

Dům, byt a zahrada | Zahrada | Pěstitelství | Pařeniště

Dům, byt a zahrada | Zahrada | Pěstitelství | Sadbovače

Dům, byt a zahrada | Zahrada | Pěstitelství | Minipařeniště

Nové parametry

S vylepšováním kategorií souvisí i přidání dalších parametrů, díky kterým si uživatelé na webu mohou vyfiltrovat jednotlivé nabídky či produkty.

Správné zadání hodnot do tagu PARAM si můžete zkontrolovat v naší nápovědě.

Jakých kategorií se změna parametrů týká, se dozvíte zde.

TOP parametry, které doporučujeme vyplnit:

Pařeniště, Minipařeniště a Sadbovače

K novým pěstitelským kategoriím pařeniště a minipařeniště jsou přidány rozměry, tedy délka, šířka a výška, kromě toho i materiál. Pro pařeniště navíc přibyla i možnost hledat podle materiálu konstrukce. U minipařenišť je důležitý parametr ventilace, u sadbovačů zase pomůže informace, zda se dodávají i včetně sadbovací kostky, která při pěstování nahradí zeminu.

Květináče a truhlíky

U truhlíků a květináčů je důležité znát možnost umístění, kromě těch klasických na okno, na balkón nebo na zábradlí lze vybírat i mezi květináči a truhlíky na strop či na zeď. Vlastnosti jako vyvýšený a na nožičkách pomůžou při výběru mezi mnoha produkty. Pro pokrokového pěstitele, který jde s dobou, je připraven filtr inteligentní zahrada. Zde najde květináče, které se o pěstování rostlin postarají samy. Květináče a truhlíky si lze zobrazit i podle rozměrů a hmotnosti.

Zahradní skleníky

K zahradním skleníkům jsme přidali hodnotu pultová střecha do parametru konstrukce skleníku. Dále jsme nechali přidat parametr typ dveří skleníku, který rozděluje dveře posuvné a na panty. Hodit se bude i možnost ověřit si, zda skleník disponuje ventilačním okénkem.

Hnojiva

Hnojiva se dají nově rozlišit podle složení hnojiva, tedy na ledek, dusíkaté vápno, hnůj, fosfor, NPK a další. Nechybí ani rozdělení podle ročního období, dále přibyl parametr BIO. S hledáním hnojiv pro pěstování rostlin bez půdy v živném roztoku pomůže parametr pro hydroponii.

Prsteny, Náhrdelníky a Náramky

U obou kategorií došlo k přidání pryskyřice jako druhu kamene, dá se také nově vybrat možnost bez kamene. Kdo chce originální a nevšední prsten, ocení hledání podle parametrů netradiční a bez povrchové úpravy.

Obojky pro psy

Do této kategorie jsme přidali parametry, které z obojků pro psy tvoří ideální pomocníky pro trénování psů. Nově zde lze vyfiltrovat výcvikový, protištěkací, voděodolný, ale i sprejový nebo široký obojek.

Koloběžky

Uživatelé si nyní snadněji vyberou podle toho, zda hledají koloběžku pro nejmenší, tedy menší model se třemi koly, či pro pokročilé. Pokud má koloběžka sloužit k jízdě i na lesních či nezpevněných cestách, pomůže parametr terénní.

Dalších 176 parametrů, ve kterých proběhla změna, naleznete v tabulce ke stažení.

Stáhnout tabulku doplněných parametrů

Zajímá-li vás, jak pomocí tagu CATEGORYTEXT a PARAM můžete zlepšit viditelnost vašich nabídek, přečtěte si náš článek na toto téma. Přejete-li si založit novou kategorii nebo parametr, které vám na Zboží.cz chybí, napište nám na zbozi@firma.seznam.cz.

Tým Zboží.cz

Sdílet na sítích