Nové kategorie a parametry na Zboží.cz od dubna 2021

1. dubna 2021

Po nedávném souhrnu novinek přinášíme přehled nově založených či upravených parametrů a dalších změn, ke kterým došlo v březnu tohoto roku. 

Nové parametry

S vylepšováním kategorií souvisí i přidání dalších parametrů, díky kterým si uživatelé na webu mohou vyfiltrovat jednotlivé nabídky či produkty.

Správné zadání hodnot do tagu PARAM si můžete zkontrolovat v naší nápovědě.

Změny parametrů v rámci nových energetických štítků

Kvůli zavedení nových energetických štítků je potřeba kromě správného obrázku štítku změnit i hodnoty v parametru Energetická třída, kde se vrátilo označení A, B, C, D, E, F a G. Změna štítku se týká níže uvedených kategorií, u některých došlo i k přidání dalších parametrů:

Energetická třídaEmisní třída hlukuSpotřeba energie na 100 cyklůKapacita pro eco programSpotřeba energie (eco program)Spotřeba vody (eco program)Trvání eco programu
Mrazničky
Lednice
Vitríny a vinotéky
Pračky se sušičkou
Pračky
Myčky nádobí
Monitory 
Televizory

Další TOP parametry, které doporučujeme vyplnit

Zahradní domky a altány

Zahradní domky a altány jsme obohatili o parametry, díky kterým se dá lépe vyhledat moderní domek s terasou. Zároveň je pro uživatele důležité zjistit, jak snadno se dá domek postavit, k tomuto účelu slouží parametr stavebnice. K materiálu stavby jsme doplnili hodnotu ocel.

Trampolíny

V kategorii trampolíny se dá nově vyhledat bezpečnější varianta pro skákání, kterou jsou trampolíny bez pružin. Dále jsme přidali výšku trampolíny a doplnili důležité rozdělení podle tvaru o další hodnoty. Parametr nyní obsahuje tvary kruh, čtverec, obdélník, mnohoúhelník.  

Diagnostické testy

Důležitou se v posledních měsících stala i kategorie diagnostické testy. Proto jsme přidali parametr počet kusů a určili typ testu, tedy odkud se vzorek odebírá. Na výběr jsou hodnoty z nosohltanu, z nosu, ze slin, z moči.

Fotopasti

Správní fotopast by neměla postrádat dnes už standardní prvek WiFi či možnost výběru podle typu paměťové karty. Na výběr mají uživatelé i mini fotopast, která díky svým rozměrům budí menší pozornost a umožní tak snadnější skrytí. Pro deštivé noci je možné zvolit voděodolnou variantu. 

Nosiče kol

Pomocníci pro přepravu kol se dají nově vyfiltrovat podle toho, zda se jedná o skládací nosič, uživatel se může zaměřit také na parametr konektory a redukce, který nahradil původní typ uchycení. V neposlední řadě jsme přidali i možnost nosiče elektrokol a pro ověření i nosnost adaptéru.

Noční světla

Noční světla dostala velké množství nových parametrů, za zmínku stojí rozměry, patice žárovky či barva světla. Důležitý je také světelný tok a v případě PIR senzoru i dosah pohybového čidla. Tyto parametry jsou k nalezení i u dalších kategorií svítidel, jako například Venkovní osvětlení nebo LED a halogenové reflektory.

Dalších 147 parametrů, ve kterých proběhla změna, naleznete v tabulce ke stažení.

Zajímá-li vás, jak pomocí tagu CATEGORYTEXT a PARAM můžete zlepšit viditelnost vašich nabídek, přečtěte si náš článek na toto téma. Přejete-li si založit novou kategorii nebo parametr, které vám na Zboží.cz chybí, napište nám na zbozi@firma.seznam.cz.

Tým Zboží.cz

Sdílet na sítích