Nezapomínejte zadávat přesné adresy při prodeji nemovitostí. Proč se to vyplatí?

27. května 2021

Bod uvedený na mapě značí adresu nemovitosti. Na mapě se zobrazí podle toho, jak přesnou adresu v systému zadáte. A v čem vám to jako realitní kanceláři či makléřům může pomoci?

Víme, že někteří uživatelé hledají nemovitosti pouze na mapě. Měsíčně na Sreality.cz přijde hledat nemovitosti zhruba přes 2 200 000 reálných uživatelů, kteří v průměru shlédnou přes 130 000 000 stránek – zobrazení inzerátů.

Zajímavým číslem je počet uživatelů, kteří aktivně s mapou u inzerátů či ve výpisu inzerátů pracují. Až 17 % lidí například používá zoom (přibližují, oddalují), panoramu nebo další možnosti, které Mapy.cz přináší.

Ukázka bodů na mapě

Přesnou adresu má vloženo přibližně 60 % inzerátů, ale někteří ze zadávajících používají tzv. možnost rozostření adresy u nemovitosti.

Díky zadání přesné adresy mohou uživatelé na vámi zadanou nemovitost snadněji narazit.

Co znamenají jednotlivé body

V dané oblasti či lokalitě se nachází uvedený počet nemovitostí. Čísla v bublině se mění podle toho, jak moc si dané místo na mapě přiblížíme či oddálíme.

Na daném místě nachází pouze jedna nemovitost. Pokud myší najedeme na tuto ikonku, tak se nám nad ní zobrazí náhled inzerátu i s cenou.

Tento inzerát už byl navštíven.

Kromě těchto příkladů se můžeme na mapce v detailu inzerátu setkat i s jinými značeními adresy. Záleží na tom, jak přesná adresa je u nemovitosti zadaná. U konkrétních adres se zobrazí body, které jsme si představili.

Pokud si nepřejete zadat přesnou adresu, můžete vyplnit pouze část města nebo ulici a podle toho se na mapce v detailu inzerátu lokace nemovitosti zobrazí.

Z výše uvedených dat doporučujeme zadávat přesnou adresu, ať vaše inzeráty vidí co nejvíce zájemců.

Tým Sreality.cz

Sdílet na sítích