Nové kategorie a parametry na Zboží.cz od května 2021

3. května 2021

Po nedávném souhrnu novinek přinášíme přehled nově založených či upravených parametrů a dalších změn, ke kterým došlo v dubnu tohoto roku. 

Nové parametry

Díky novým parametrům si uživatelé na webu mohou vyfiltrovat jednotlivé nabídky či produkty, také se jim informace zobrazí v detailu produktu.

Správné zadání hodnot do tagu PARAM si můžete zkontrolovat v naší nápovědě.

Jakých kategorií se změna parametrů týká, se dozvíte zde.

TOP parametry, které doporučujeme vyplnit:

Motorové oleje

Přicházíme s novinkou v podobě sloučení všech motorových olejů, které se dají nově najít pohromadě v jedné kategorii. Uživatelé je teď snadněji dohledají díky parametru typ motorového oleje, ve kterém si mohou vybrat olej pro auto, kompresor, loď/člun, sekačku nebo zemědělský stroj. Druh motoru zase napoví, jaký olej přesně použít pro daný motor, tedy benzínový, naftový, CNG/LPG nebo kombinace benzínový/naftový či benzínový/naftový/CNG/LPG. Dále máme možnost výběru podle výkonnostní třídy API.

Televizory

Stejně jako u monitorů, tak i u řady televizorů je hojně hledaný parametr prohnutá TV, proto jsme jej zařadili i do našeho výběru. V případě modelového roku je pak možné se zaměřit jak na nejnovější TV z roku 2021, tak i na spolehlivé starší modely. Moderní televize už mají internetový prohlížeč, chytrý ovladač a zrcadlení obrazu, nesmí chybět ani červené tlačítko, oblíbené může být ovládání gesty. Co nakupující potřebuje znát, je rozměr pro uchycení VESA a informaci, zda se jedná o přenosnou televizi. Konektory jsme doplnili o LAN port a přidali čtečku paměťových karet a hotelový mód jako vlastnost k vyfiltrování.

Křovinořezy a vyžínače

Zahrada potřebuje před létem upravit a zbavit ji veškerého neupraveného porostu. Věnovali jsme se proto křovinořezům a vyžínačům. Pro lepší výběr lze nově filtrovat z vlastností s popruhy, antivibrační systém, nechybí ani možnost vyměnitelná hlava či antivibrační systém, který zaručí, že při vyžínání nebudou bolet ruce. Výškově nastavitelná rukojeť pak umožní pohodlnou manipulaci bez ohledu na výšku uživatele. Pokud se jedná o benzínový stroj, pomůže znát objem palivové nádrže, pro elektrickou variantu křovinořezu je pak důležitá informace o délce přívodního kabelu. Tyto parametry je možné zjistit v detailu produktu. 

Elektrokoloběžky

Elektrokoloběžky jsou nyní velkým hitem, bylo potřeba tuto kategorii doplnit o pár parametrů. Pro dobrodruhy, kteří nechtějí jezdit jenom po asfaltu ve městě, jsme přidali parametr terénní, taková elektrokoloběžka zvládne i náročnější povrch. Pro podobné účely poslouží informace o umístění motoru, kdy je, stejně jako u elektrokol, možnost vybrat mezi hodnotou přední, zadní, střed, přední i zadní. Tak se pozná náhon elektrokoloběžky. Moderní koloběžky mají i tempomat a disponují rekuperací (zpětné nabíjení při brždění). Kvůli bezpečnosti jsme k vlastnosti zadní světlo přidali i přední světlo. Pro maximální pohodlí uvádíme i nastavitelnou výšku řídítek či informaci o délce nášlapné plochy. Délka nabíjení pomůže při plánování přípravy na jízdu. V detailu produktu uživatelé zjistí i to, zda má elektrokoloběžka zvonek a stojánek.

Pěstitelské substráty

Během pěstitelské sezóny jsou substráty důležitou součástí při pěstování jakýchkoliv rostlin. Proto jsme k již existujícím druhům substrátu (kompost, mulčovací kůra, perlit, piniová kůra) přidali ještě rozdělení na substrát nebo rašelinu. Další rozdělení je podle určení substrátu, které pomůže uživatelům najít ty správné pro konkrétní druh rostliny. Na výběr jsou hodnoty na bylinky, pro výsev a množení, na ovoce, na zeleninu, na vodní rostliny, pro palmy, pro houby, pro kaktusy, pro orchideje, pro růže a kompost, zahradnický nebo univerzální.

Audioknihy a mluvené slovo, Česká a Zahraniční hudba

Pro tyto kategorie jsme nově zavedli varianty, podle kterých si uživatel vybere, zda si chce nahrávku pořídit ve fyzické formě či pouze jako soubor ke stažení. Zde je nutné uvádět druh média v názvu každé nabídky této kategorie, hlavně u knih či skladeb pouze ke stažení. U této příležitosti máme i nový parametr druh média audioknihy, kde jde zvolit CD, LP nebo ke stažení. Tuto hodnotu lze vybrat i u druhu média kategorií česká hudba a zahraniční hudba.

Dětské tříkolky a čtyřkolky

Na jaře a v létě si děti rády zajezdí na tříkolkách a čtyřkolkách, ať už jsou jednoduššího ražení či s přístřeškem a popruhy. Pro některé rodiče může být důležitá nosnost vozítka a to proto, aby mohli počítat, jak dlouho jim tříkolka nebo čtyřkolka bude sloužit. Pokud dítě dosáhne maximální hmotnosti, je čas vozítko předat dál.

Dalších 116 parametrů, ve kterých proběhla změna, naleznete v tabulce ke stažení.

Zajímá-li vás, jak pomocí tagu CATEGORYTEXT a PARAM můžete zlepšit viditelnost vašich nabídek, přečtěte si náš článek na toto téma. Přejete-li si založit novou kategorii nebo parametr, které vám na Zboží.cz chybí, napište nám na zbozi@firma.seznam.cz.

Tým Zboží.cz

Sdílet na sítích