Nezávislé měření přes NetMonitor, které vám pomůže sledovat zajímavé statistiky a čísla. Proč byste ho měli používat?

30. listopadu 2021

Pro zpracování různých analýz a dat využívají nejen Sreality.cz nezávislé měření – NetMonitor. To je rozsáhlý výzkumný projekt, jehož cílem je poskytnout informace o návštěvnosti internetu a sociodemografickém profilu jeho návštěvníků v České republice.

Výzkum se provádí tzv. hybridním přístupem, tedy měřením jak na straně měřeného serveru, tak na straně internetového prohlížeče uživatele. Dokáže změřit návštěvnost z jednotlivých zařízení, jako je PC, mobil, tablet atd. Systém zpracování měření eliminuje nepřesnosti vzniklé mazáním cookies a odvozuje počet skutečných návštěvníků (reálných uživatelů).

Pokud si chcete zkontrolovat data samostatně, přihlaste se prosím zde. Potom klikněte na OLA v plném zobrazení, které najdete v horní části pod nadpisem Online Data (OLA) drobným písmem.

Zde si můžete vyselektovat období, stránky, platformy nebo metriky které si chcete zkontrolovat:

Netmonitor

A proč je vlastně důležité sledovat, zda si server nechává svá data auditovaně měřit? Každý transparentní server by si měl zakládat na tom, aby jeho data byla veřejně dostupná a auditovaná. Data jsou následně prezentována široké veřejnosti v podobě veřejných výstupů a žebříčků.

Díky NetMonitoru si tak máte možnost sami zjistit návštěvnost serverů, které využíváte nebo byste využívat chtěli.

Díky těmto statistikám můžeme zpracovávat tzv. chlubící listy.

Pravidelně každý měsíc zpracováváme data z NetMonitoru i běžně dostupných webových stránek a vytváříme pro vás chlubící listy, ve kterých najdete porovnání počtu inzerátů a návštěvnosti přes PC i mobilní telefon. Zároveň pro vás dopočítáváme pro lepší přehlednost i průměrný čas strávený uživatelem na stránkách. Chlubící listy můžete získat od svého obchodního zástupce, případně je pravidelně vyvěšujeme v nápovědě Srealit.

Chlubící list je rozdělený na dvě části, v první části je graf s reálným počtem návštěvníků za daný měsíc.

Chlubící list

V druhé části je tabulka s počtem návštěvníků a průměrným časem stráveným na stránkách. Počet návštěvníků z databáze NetMonitor.cz

Tým Sreality.cz

Sdílet na sítích