Tradiční Vánoce s klasickou hudbou a koledami českých i světových umělců

Hana Holubová 13. prosince 2021

Ke sváteční atmosféře patří bezpochyby i příjemná vánoční hudba. Rádio Classic Praha nabídne v posledních dvou týdnech letošního roku pestrý program, ve kterém posluchači najdou tradiční české koledy i světově známé vánoční melodie. Těšit se ale mohou i na zajímavé hosty z české hudební scény.

Přímo na Štědrý den je připraveno sváteční vysílání, které začne ve 13:00 hodin. Basbarytonista Bryn Terfel zazpívá za doprovodu Orchestru Velšské národní opery s dirigentem Tecwynem Evansem tradiční vánoční písně. Spolu s Brynem Terfelem si v některých písních zazpívají například i Bing Crosby a Rolando Villazón.

Od 14:00 hodin budou vánoční písně zpívat The King´s Singers – šestici výtečných vokalistů, dvojnásobných držitelů Grammy Awards, doprovodí neméně skvělý hobojista Albrecht Mayer.

V čase18:00 – 20:00 hodin budou znít na Classic Praha vánoční melodie a klasické lidové koledy pro vytvoření nádherné štědrovečerní atmosféry. Ve 20:00 hodin vyvrcholí sváteční program Českou mší vánoční Jakuba Jana Ryby.

Vánoční dárek rádia Classic Praha: Posluchačům nadělí Classic Praha výjimečné setkání hudebních osobností. Moderátor Marek Šulc přivítá ve studiu najednou trojici mimořádných muzikantských osobností: basbarytonistu Adama Plachetku, mezzosopranistku Dagmar Peckovou a klavíristu, aranžéra a dirigenta Jana Kučeru, a to 13. prosince.

Po Štědrém dni se pak mohou všichni posluchači těšit na již tradiční Koncerty bez smokingu, které zazní každý večer vždy ve 20:00 hodin. Na Boží hod je přichystáno Vánoční oratorium Johanna Sebastiana Bacha, 26. prosince si posluchači mohou vychutnat tradiční vánoční koledy. 27. a 28. prosince se od osmé hodiny večerní ponese na rádiových vlnách vánoční směs písní a koled v podání předních světových interpretů.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích