Tipy, jak využít fotogalerii jako další reklamní prostor

Veronika Geltner 21. ledna 2022

Už jste se zapojili do Seznam Newsfeed a vaše články se pravidelně zobrazují na domovské stránce Seznam.cz? Pak možná ještě nevíte, že pokud na svém obsahovém webu máte fotogalerii, můžete ji snadno využít jako prostor pro další reklamní plochy a zvýšit tak výnosy z reklamy.

Rychlé a jednoduché nastavení

Pokud na svých stránkách již fotogalerii máte, stačí se na nás obrátit prostřednictvím e-mailu na newsfeed@firma.seznam.cz. My vám vytvoříme reklamní kódy, které si nasadíte.

Fotogalerie na desktopu

Pro desktop vytváříme plochy 300×300 a/nebo 300×600 dle potřeby a možností partnera. Reklamu umístěte vedle 1. fotky, 4. fotky, 7. fotky atd…jednoduše vedle každé třetí fotografie. Pokud by vám toto standardní řešení nevyhovovalo, můžete se nám ozvat a vaši situaci budeme řešit individuálně.

Mobilní zobrazení

Pro galerie zobrazující se na mobilních zařízeních vytváříme plochy velikosti 480×480. Reklamy se pak zobrazují na 2. místě, 5. místě a 8. místě…a dále po každé třetí fotografii, dle počtu fotek. I v této situaci platí, že individuální potřeby řešíme přímo s partnerem.

Pro fotogalerii ve Feedu máme jednoduché podmínky

Jedním z důvodů zamítnutí článků v rámci HP Newsfeed může být problém s fotografiemi. Často jde o snímky, které se v článcích využívat smějí, ale třeba mají jen špatně uvedený zdroj. Proto jsme pro vás vytvořili tento malý návod, jak pracovat se zdroji fotografií, aby byly v souladu s Pravidly služby Seznam Newsfeed.

Podrobnější informace k umístění reklamních ploch najdete zde.

Veronika Geltner

PR specialistka

Sdílet na sítích