Petr Daneš: Vůbec ta nejhorší videokampaň

Každá z firem má jiný pohled na to, co je ukazatelem úspěšnosti videoreklamy. Pro někoho to může být frekvence, pro jiného zase míra zhlédnutí, nebo naopak míra přeskočení reklamy. My v Skliku jsme se zaměřili právě na míru zhlédnutí. Vzali jsme to ale za opačný konec a položili si otázku, jak poznáme, že reklama efektivně zapůsobila na diváka. Co nám ukázaly výsledky?

Manažer videoreklamy Petr Daneš se na Sklik expert fóru pochlubil s originální reklamou, na které prováděl se svým týmem pokus. Vytvořili videospot a nasadili ho na dvě velké videoplatformy, Stream a YouTube. Pozorovali, jak na to diváci reagují a podle toho podnikali další kroky. A čím byl spot tak zajímavý? Budete možná překvapení, ale vůbec ničím. Byla to reklama na tmu – v pytli.

Záměrem pokusu bylo najít diváky, kteří videokampaň skutečně vnímali a na ně pak cílit. Zjistili, že čím vyšší je u videa míra zhlédnutí, tím nižší je divákova pozornost. A naopak, že u lidí, kteří reklamu přeskakují, je vyšší míra Ad Recall. Jaký je tedy vztah mezi mírou zhlédnutí a brandovými metrikami? Na jaké segmenty se ve videoplatformách zaměřit, a která z platforem prokázala lepší výsledky? Mrkněte na celý záznam.

Sdílet na sítích