Vytváříme pro vás cenové mapy na Sreality.cz. Jak nám s tím můžete pomoct?

12. září 2022

Cenové mapy jsou dalším tématem, které na Srealitách řešíme. Abychom pro vás mohli do budoucna vytvořit co nejpřesnější cenové mapy, potřebujeme k nabízeným nemovitostem nasbírat co největší množství dat. A komu tyto informace pomůžou? Především vám – realitním kancelářím a makléřům. Pojďme se tedy podívat, co je k fungování cenových map potřeba.

V cenové mapě budeme zobrazovat jak byty, tak třeba i domy. Do budoucna pak plánujeme prezentovat i data z katastru, jako je třeba prodejní cena nemovitosti. Nemusíte se ale obávat. Přesnou cenu zobrazovat nebudeme, pouze určité rozmezí, ve kterém se cena pohybovala.

Co nám pomůže k vytvoření kvalitní cenové mapy?

Především vaše pomoc. Pomozte nám vytvořit nástroj, která vám v budoucnu pomůže s lepší orientací mezi cenami nemovitostí. Stačí, když při vytváření inzerátu bytu na prodej zadáte i číslo bytové jednotky.

Výběr bytové jednotky najdete nově přímo v administraci Sreality.cz. Případně můžete poslat údaje i přes realitní software, který k zadávání inzerce používáte, pokud toto zadání daný software umožňuje.

V rámci zpřesňování dostupných realitních dat, která jsou pro vás zdarma, můžete teď při zadávání inzerátů do kategorie „Byty“ poslat i informaci, o jakou konkrétní bytovou jednotku ve vybraném domě jde.

V administraci si při zadávání inzerátu na byt zvolíte adresu s číslem popisným. Sreality.cz si pak automaticky z katastru nemovitostí přetáhnou i výpis bytových jednotek, které se v konkrétním domě nachází. Pomocí těchto dat jsme vám pak schopní nabídnout výběr konkrétní jednotky.

Nová položka na Sreality nebude povinná. Informace se zobrazí pouze v administraci a neuvidí ji ani uživatel při vyhledávání. Údaj tedy nebude dostupný pro veřejnost, ale pro naše interní účely. Pomůže nám právě pro vytvoření cenové mapy, po které dlouhodobě voláte.

Tým Sreality.cz

Sdílet na sítích