Služba Volnámísta.cz nabízí po přechodu na nové technologie až 47 tisíc pracovních pozic z celého tuzemského trhu

Kristýna Hořovská 5. října 2022

Služba Volnámísta.cz, umožňující vyhledat nebo zveřejnit pracovní nabídky, má nově díky využití fulltextového robota, pokročilých technologických způsobů získávání inzerátů, neuronové sítě a napojení na databázi Firmy.cz jednu z největších nabídek aktivních pracovních míst v Česku. Aktuálně služba nabízí 47 tisíc* pracovních pozic, tedy zhruba pětkrát více než před využitím nových technologií. Volnámísta.cz obsahují kromě rozšířené nabídky práce i praktické novinky pro uživatele. Využívání portálu je pro firmy i uživatele zdarma.

Vyhledávač pracovních nabídek Volnámísta.cz prošel redesignem a díky využití technologií mateřské společnosti Seznam.cz zpřístupňuje maximum příležitostí dostupných tuzemském pracovním trhu. Služba nově čerpá data o volných pozicích firemních subjektů z katalogu Firmy.cz a funguje díky nim obdobným způsobem jako konkurenční pracovní portály. 

Propisování informací o volných místech z katalogu Firmy.cz funguje automaticky. „Naším cílem je nabídnout lidem co nejucelenější přehled o volných pracovních pozicích a samotným firmám zvýšit dosah jejich inzerce. V případě, že má společnost zápis v katalogu Firmy.cz, stačí si Volnámísta.cz jen připojit. Při zadání či odstranění inzerátu na kariérních stránkách se změna automaticky propisuje i na Volnámísta.cz,” vysvětluje Pavel Kolář, ředitel divize Oborových služeb Seznam.cz.  

Společnosti si mohou i aktivně převzít správu svých inzerátů na Volnámísta.cz

Společnostem, které si chtějí aktivně spravovat své inzeráty, je k dispozici klientské rozhraní včetně statistik inzerce. „Inzeráty je možné vkládat jak ručně, tak zcela automatizovaně přes náš systém. K tomu stačí zadat v nastavení profilu na Volnámísta.cz adresu svých kariérních stránek,” doplňuje Pavel Kolář. K inzerci mohou společnosti využít e-mail od Seznamu, nebo si jednoduše ověří svůj vlastní na jiné doméně. U ručně vložených inzerátů služba umožňuje uživatelům přiložit životopis a rovnou ho zaslat e-mailem na firmou zadaný kontakt. 

Pro firmy je inzerce na vyhledávači zdarma a reálný proklik z detailu inzerátu vede vždy zpět na dárcovskou webovou stránku.

„V budoucnu chceme rozvíjet personalizaci služby na míru konkrétním uživatelům. Už nyní mohou ti, kdo využijí službu „Přihlášení přes Seznam”, využívat možnosti ukládat si „Oblíbené nabídky” a „Uložená hledání”. Pro uživatele také služba nově nabízí i praktické návody formou článků na nejčastější témata spjatá s hledanim prace typu: „Jak napsat nejlepší průvodní dopis”, „Jak vyjednávat o výši platu” atp.,” uzavírá Kolář.

*Zdroj: Volnámísta.cz, 12. 7. 2023

Kristýna Hořovská

PR specialista

Sdílet na sítích