Veletrhy, konference i přednášky. Kde jste nás loni mohli potkat?

25. ledna 2023

Jsme česká internetová jednička, a protože se u nás pořád něco děje, rádi šíříme naše znalosti i aktuální trendy do světa. Nejčastěji nás potkáte na akcích, kde ostatním předáváme inspiraci i novinky z oboru. Kde jste na nás v roce 2022 mohli narazit?

V minulém roce jsme se setkávali s kolegy z oboru, fanoušky technologií a marketingu, ale i zájemci z řad veřejnosti, které zajímá, čemu se v Seznamu věnujeme a jak to u nás funguje. Zúčastnili jsme se 4 kariérních veletrhů, 9 konferencí a 8 meetupů. A zkušenosti jsme v rámci 10 odborných přednášek sdíleli také se studenty.

Mysleli jsme samozřejmě i na ty, které zajímalo, jak to vypadá přímo u nás v Seznamu. Návštěvníci mohli omrknout naši smíchovskou centrálu, pobočku v Holešovicích i naše nové kanceláře v brněnském Campusu. Více než 90 zájemcům jsme během dnů otevřených dveří představili nejen práci našich kolegů, ale i kariérní příležitosti.

Praxe je nejlepším seznámením s oborem

V roce 2022 také proběhlo finále už 6. ročníku Seznam studentské kampaně. Ta studentům nabízí skvělou šanci nahlédnout pod pokličku online byznysu a získat praxi přímo u Seznamu. My je na oplátku seznámíme s reklamním systémem Sklik a hledáme mezi nimi nadšence, kteří mohou v budoucnu rozšířit řady Seznamáků. V posledním ročníku své síly poměřilo 97 studentů rozdělených do 23 týmů z pětice vyšších odborných a vysokých škol napříč celou republikou.

Setkání Seznam.cz
Hosté nahlédli do zákulisí Seznamu.

Kde jste se s námi mohli potkat?

Kariérní veletrhy

Seznam jsme reprezentovali na veletrhu, který pořádala Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Do Ostravy jsme se zanedlouho vrátili na veletrh Kariéra+, který je největší v Moravskoslezském kraji. Vyrazili jsme také na veletrh Západočeské univerzity v Plzni. A na podzim jsme sérii zakončili v Praze na kariérním veletrhu COFIT.

Přednášky

V loňském roce jsme díky přednáškám a seminářům byli v úzkém kontaktu s vysokoškoláky. Přednášeli jsme opět v Ostravě, na Mendelově univerzitě v Brně nebo na zlínské Univerzitě Tomáše Bati. A know-how jsme šířili dokonce i v zahraničí – na Univerzitě Komenského v Bratislavě.

A jaká témata loni rezonovala? Jednoznačně strojové učení a umělá inteligence. Pro studenty ČZU jsme v Praze uspořádali workshop zaměřený na práci a postupy v našem obchodním oddělení. Sdílení zkušeností z praxe je pro nás při práci se studenty stěžejní, stejně tak jako společná diskuze.

Seznam IT Akademie

Na jaře a na podzim jsme uspořádali celkem čtyři IT workshopy s cílem rozšířit povědomí o technologických novinkách. Společně s účastníky jsme se společně zaměřili na BigData, GraphQL API, Python a FastAPI, relační databáze nebo Mikrofrontend. 

Meetupy

S vývojářskou komunitou jsme se potkali v Brně, Ostravě i Bratislavě. V květnu jsme jsme se zúčastnili meetupu na téma Engineering Leadership a cílenou reklamu nebo rozvoj funkcí Skliku jsme probrali na DataDate. Tématu SEO jsme se věnovali na meetupu SEOloger 62 a na online webináři Marketing Miner. V listopadu proběhl meetup platformy Data Mesh.

Konference

V průběhu loňského roku jsme naše znalosti a další zajímavosti sdíleli na 9 konferencích. Třeba na nabité Machine Learning Prague, kde nás reprezentovalo hned několik řečníků ze Seznamu, nebo na OpenAlt v Brně a Kubernetes Community Days 2022 v online formě. Dvakrát proběhlo komunitní setkání Frontendisti následované třetím ročníkem konference Moderní Stack. Zástupci našeho HR oddělení hovořili o vzdělávání zaměstnanců na konferenci HR (R)Evoluce. A sérii přednášek jsme uzavřeli na vývojářské konferenci DevCon v prosinci. 

Máme radost, že podobné akce můžeme díky spolupráci se skvělým týmem kolegů realizovat. A už teď se těšíme na všechna setkání, která nás čekají v roce 2023.

Za HR marketing Petra Jalovecká

Sdílet na sítích