Seznam.cz Kalendář umožní uživatelům pracovat v tmavém režimu

Aneta Kapuciánová 1. června 2023

Webový Kalendář od Seznamu nově nabízí tmavý režim. Zapnout ho lze v nastavení této služby, kde uživatelé zvolí buď tmavý režim nebo možnost, že se vzhled kalendáře přizpůsobí režimu operačního systému. Poslední roky uživateli velmi oblíbená funkce tmavého vzhledu zlepšuje čitelnost textu, snižuje jas vyzařovaný z mobilního zařízení, námahu očí, a naopak zvyšuje výdrž baterie. Kalendář měsíčně využije už téměř čtvrt milionu uživatelů.

Kalendář je součástí služby Email.cz a umožňuje například vytvoření nových i opakovaných událostí nebo zakládání dalších kalendářů a jejich sdílení s kolegy nebo rodinou. Nástroj pro plánování nabízí zobrazení od denní agendy až po roční přehled.

„Tmavé režimy jsou mezi uživateli našeho Emailu velice populární, proto jsme jim chtěli tuto možnost nabídnout i v Kalendáři,“ říká Štěpánka Lebedová, produktová manažerka služby Email.cz.

Kalendář od Seznamu byl spuštěn v listopadu 2019

Online kalendář je dostupný zdarma pro všechny uživatele vlastnící e-mailovou schránku na Seznamu. „Služba lidem umožňuje ukládat si vlastní události jako jsou například termíny lékařských prohlídek, ale také plánovat schůzky s dalšími účastníky. Pozvánku přitom mohou poslat i uživatelům mimo ekosystém Seznamu,“ říká Lebedová, a dodává, že služba Email.cz má aktuálně sedm milionů aktivních uživatelů.

Tento užitečný nástroj je zároveň neoddělitelnou součástí firemních schránek ve službě Email Profi, prostřednictvím které uživatelům nabízí využití některých nadstavbových funkcí jako například zjištění časové dostupnosti kolegů ze stejné organizace. 

V loňském roce byla vydána verze pro lepší ovládání na mobilu a v přípravě je rovněž začlenění Kalendáře do mobilní aplikace Email.cz.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích