Týden duševní pohody v Seznamu

27. června 2023

Začátkem června jsme v Seznamu odstartovali Týden duševní pohody. Zdraví Seznamáků – fyzické i duševní – je pro nás dlouhodobě prioritou. A tentokrát jsme se rozhodli zaměřit právě na duši. Jak Týden duševní pohody probíhal?

Pro kolegy jsme připravili týden plný aktivit formou workshopů, webinářů nebo informativních článků, kde mohli Seznamáci načerpat inspiraci i rady na podporu své duševní pohody. S přípravami nám pomohla i naše trenérka Bára Janurová, která se tématu duševní hygieny dlouhodobě věnuje, a na odborné přednášky jsme pozvali externí odborníky. Interně jsme osvětu zároveň podpořili i letáčky se základním desaterem tipů a triků na podporu duševní pohody.

Na pražské centrále i na pobočkách v Brně a Ostravě jsme uspořádali workshop Základy duševní hygieny a relaxačních technik, pro kolegy z menších poboček jsme na stejné téma zařídili webinář. S webináři jsme pokračovali i dále v průběhu týdne. Snažili jsme se, aby témata byla pestrá a mířila jak k seberozvoji, tak i hlouběji do duše.

Tématu mindfulness se zhostila Seznamačka Šárka Kašparová a prorůstové myšlení nám přišel přiblížit lektor Václav Toman z EUC. Biohacking a biologický stres management představil kouč Libor Mattuš. A s problematikou vyhoření zájemce seznámila psycholožka Martina Mikesková ze Soulmio.

Zájem Seznamáků o workshopy a webináře byl vysoký, celkem se zapojilo 250 z nás, dokonce jsme museli přidat i nové termíny. Moc nás těší, že kolegové nabízené příležitosti prevence využili. 

Kromě toho jsme připravili i sérii doplňujících článků. V nich jsme se věnovali možnosti zvládání stresu, benefitům, které mohou Seznamáci využít k podpoře svého zdraví, nebo i mapě všech relaxačních zón v našich kancelářích.

A protože Seznam je i obsahová platforma, doporučili jsme kolegům ten nejzajímavější obsah o duševním zdraví od našich redakcí. Poslední článek jsme věnovali přehledu kontaktů, kam je možné se obrátit, když prevence nestačí. Cestu k Seznamákům si našel také nový e-learning s názvem Vztahy na pracovišti, protože když funguje spolupráce, jde všechno líp.

…za mě skvělý počin na důležité téma, kterému se všeobecně věnuje méně pozornosti, než by si zasloužilo. Takže moc díky!

děkuju, že něco takového organizujete, sice jsem se mohla zúčastnit jen jednoho webináře, ale myslím, že je super, když o tématech duševního zdraví mluvíme.

…děkuji za opravdu přínosný webinář. Moc jsem si ho užila a odnesla jsem si z něj hodně důležitých poznatků. 

Hana Bartošová, Manažer odměňování a benefitů

Sdílet na sítích