Výše povinného ručení? Zájemci o koupi vozu na Sauto.cz budou mít jasno

Jan Němec 1. července 2023

1. července 2023 Sauto rozšířilo detaily všech inzerátů o další informaci, která může hrát jednu z klíčových rolí při výběru vozu. Jde se o srovnávač povinného ručení, díky němuž zájemce o vozidlo během chvilky zjistí, který vůz mu nejlépe sedne.

Zájemci o koupi vozu na Sauto mají kromě přehledu technických specifikací každého vozidla možnost prohlédnout si katalog modelů dané značky nebo prozkoumat historii vozu díky spolupráci se společností Cebia. A zobrazit si samozřejmě mohou i uživatelská hodnocení konkrétních modelů.

Cílem Sauto je poskytovat zájemcům o koupi vozu stále lepší servis, a proto jsme se rozhodli jim  nabídnout další šikovnou pomůcku, která jim usnadní výběr vozidla. Přímo v detailu inzerátu si nově pomocí tlačítka „Vypočítat povinné ručení“ zobrazí orientační informace o tom, v jakém cenovém rozmezí se u daného vozu pohybuje povinné ručení.

Každý majitel vozu má povinnost toto pojištění pro své vozidlo zajistit a může se tak jednat o důležité kritérium při rozhodování, na jaký inzerát se zájemce o koupi rozhodne zareagovat. O výši pojistného rozhoduje především druh a model vozidla, ale třeba i objem motoru auta. Proto se hodí předem vědět, kolik potenciální kupující za povinné ručení zaplatí.

Protože výběr vozidla probíhá v online prostředí, není možné identifikovat osobu, která si inzerát prohlíží. Z toho důvodu je ve srovnávači uvedena nejnižší a nejvyšší možná cena pojištění. Pokud kupujícího bude zajímat cena přímo pro něj, kliknutím na srovnávač obratem zjistí jak konkrétní částku, tak i veškeré důležité informace o pojistce. 

V novém srovnávači povinného ručení figurují pouze subjekty, které jsou držiteli licence od České národní banky.

Díky tomu, že má zájemce všechny podstatné údaje ihned k dispozici, může novinka podpořit rychlejší prodej vozu. A potenciálnímu kupujícímu odpadá odkládání reakce na inzerát z důvodu kontaktování pojišťovny.

Nasazení srovnávače povinného ručení předcházel pilotní provoz, jehož cílem bylo zjistit, zda bude novinka bez problémů fungovat. Od uživatelů jsme zaznamenali pozitivní zpětnou vazbu. A proto věříme, že novinku uvítají také inzerenti, jelikož může pomoci k navýšení a urychlení prodejů.

Jan Němec

Konzultant inzertních služeb senior

Sdílet na sítích