Jak vítězové Seznam.cz Studentské kampaně hodnotí měsíční stáž?

6. září 2023

Seznam studentské kampaně se letos zúčastnilo 5 vysokých škol, které daly dohromady 25 týmů až o 5 studentech. Hlavní výhrou pro vítězný tým byla měsíční stáž u nás v Seznamu. Výherci se stali studenti z Mendelovy univerzity v Brně, kteří se do finále soutěže probojovali s klientem Nakoy.cz.

Seznam.cz Studentská kampaň (SSK) je soutěž pro studenty vybraných vysokých a vyšších odborných škol. Ti si pod vedením zkušených odborníků ze Seznamu teoreticky i prakticky vyzkouší tvorbu a správu kampaní v reklamním systému Sklik pro vybraného klienta. Nejlepší studenti získají možnost absolvovat měsíční letní stáž v Seznamu.

Během stáže na naše vítěze Andreu, Kláru, Lucku a Davida čekalo nejen plnohodnotné začlenění do týmu konzultačního oddělení Skliku, ale především nahlédnutí i do běžného pracovního života v Seznamu. Už v den nástupu – hned po přebrání techniky, přístupových karet a údajů do jednotlivých systémů – se stážisti zúčastnili týmové porady konzultantů. 

V průběhu následujících 30 dnů si prohloubili znalosti z Skliku, zjistili, jak pracují naši konzultanti, nebo se podívali na to, jak v Seznamu zakládají kampaně kolegové z optimalizačního oddělení. Zúčastnili se odborných workshopů na Firmy.cz, Zboží.cz i RTB. Jako bonus stážisté absolvovali workshop od trenérů na prezentační dovednosti. A kolegové a kolegyně z HR jim zase poradili, jak co nejlépe napsat životopis a připravit se na pohovor.

Aby stáž byla nejen teoretická, ale i praktická, vyzkoušeli si stážisté přípravu prezentace pro agenturu a doporučení k rozvoji obsahové sítě Skliku pro konkrétního klienta. Zároveň se podívali i na konzultační schůzky v agenturách. Během schůzek byli součástí jednání o rozvoji sklikových kampaní klientů ve správě agentur a setkali se s reálnými dotazy, postřehy a podněty, které se řeší ve světě online reklamy.

Stáž byla zábava i příležitost, shodují se vítězové

Měsíční stáž v Seznam.cz nabitá informacemi a novými zkušenostmi utekla jako voda. Pojďme se podívat, co na její průběh říkají účastníci stáže a jestli by ji doporučili i dalším studentům.

  • David Pitrocha

„Díky stáži v Seznamu jsem získal nové znalosti i zkušenosti a vnímám ji jako příležitost, kterou nemá jen tak každý. Nejvíc se mi líbilo, že stáž byla nastavena tak, aby pro nás byla opravdu přínosná. Absolvovali jsme praktické workshopy s odborníky i schůzky s klienty, takže práce nebyla stereotypní. Všichni v Seznamu jsou ochotní a rádi vám s čímkoliv pomůžou, takže jsem ani jednou neměl pocit, že bych někde překážel nebo někoho obtěžoval. Škoda jen, že stáž nebyla delší, protože nám to hrozně rychle uteklo.“  

  • Lucie Babušíková

„Stáž byla obohacující, přínosná a nezapomenutelná. V průběhu stáže jsme se účastnili různých workshopů, schůzek s klienty a týmových porad. Dostali jsme tak příležitost nahlédnout do dění ve firmě a blíže poznat nejen Sklik, ale třeba i Firmy.cz a Zboží.cz. Měsíc v Seznamu mi zpestřily především workshopy zaměřené na prezentační dovednosti a přípravu na pohovor. Jsem šťastná, že jsem se stáže v Seznamu mohla zúčastnit a na jejím konci tak odejít s novými přáteli a zkušenostmi, které bych na žádném jiném místě nezískala.“  

Vítězná čtyřka na workshopu v Seznamu.
  • Andrea Dvořáková

„Stáž v Seznamu je zkušenost, na kterou ještě dlouho nezapomenu. Nejenže jsme byli velice přátelsky přivítáni, ale měli jsme i možnost zapojit se do chodu firmy a poznat, jak to tu opravdu funguje. Zjistili jsme, jaká je náplň práce různých profesí, a zúčastnili se workshopů zaměřených na prezentační dovednosti a přípravu na pohovor. V závěru jsme si zkusili prezentovat před klientem, což byla obrovská zkušenost a zážitek. Stáž byla skvělá a kdykoliv bych ji absolvovala znovu.“

  • Klára Filípková

„Za sebe můžu říct, že jsem si soutěž i vyhranou stáž velmi užila. Překvapilo mě, že jsme opravdu nahlédli do práce, kterou Seznamáci dělají. Jsem vděčná, že jsem měla možnost se do Seznam studentské kampaně přihlásit a vyhrát ji díky skvělé komunikaci a spolupráci v týmu. A co se mi v seznamu líbilo nejvíc? Moderní a příjemné pracovní prostředí, mladý energetický kolektiv, ochota a trpělivost kolegů a hezky připravený pracovní program od začátku až do konce. Odnáším si toho spoustu a už se těším na další spolupráci.“

Pokud studuješ na vysoké škole, můžeš zkusit štěstí v příští Seznam studentské kampani nebo mrknout na naše trainee programy. Že už máš školu za sebou? Přihlas se na některou otevřených absolventských pozic. Rádi se s tebou potkáme.

Za tým Skliku Monika Havelková a Jan Řičánek

Sdílet na sítích