Email od Seznamu umožní třídit zprávy do víceúrovňových složek

Aneta Kapuciánová 31. října 2023

Seznam.cz zavádí ve všech e-mailových schránkách očekávanou novinku. Ve složkách pro třídění pošty umožní vytvářet podsložky zanořené do více úrovní.

„Touto funkcí reagujeme na časté požadavky našich uživatelů, kteří využívají jak freemailové schránky, tak Email Profi umožňující používat e-mailové řešení od Seznamu na vlastní doméně,” vysvětluje Štěpánka Lebedová, seniorní produktová manažerka služby Email.cz. Vnořené složky je možné snadno vytvářet v nastavení schránky, kde se dá vybrat, do které existující složky má být ta nově vytvořená vložená. Jednotlivé složky i celé jejich struktury je možné také jednoduše přesouvat přetažením myši. V následujícím roce plánuje Seznam.cz pohodlnější zakládání složek přímo z výpisu zpráv. 

Štěpánka Lebedová připomíná, že Email od Seznamu existuje už 25 let a v současné době ho aktivně využívá přes šest milionů uživatelů. Mnoho z nich si své schránky založilo již na konci milénia. Za ta léta postupně narůstá objem zpráv a s tím i potřeba udržovat v nich pořádek. Zároveň pozorujeme, jak se charakter využívání e-mailové komunikace s postupem času mění. Schránky už dnes neslouží primárně pro komunikaci mezi přáteli nebo jako úložiště přeposílaných rodinných fotografií. Stávají se především pracovním nástrojem a prostředkem formální a obchodní komunikace. Ukládají se v nich objednávky, faktury a další důležité dokumenty. V tištěné podobě bychom si takové listiny třídili do šanonů, v digitální podobě jsme si zvykli využívat složkové struktury, a to platí i o e-mailu. Chceme proto uživatelům nabídnout lepší možnost si poštu třídit podle jejich potřeb.” 

Vnořené složky pomohou nejen s organizací, ale i s rychlejším odstraněním starších e-mailů v případě, že uložená data už uživatel nepotřebuje. Pro další zjednodušení práce ve schránce si uživatelé mohou nastavit různá pravidla pro třídění doručených zpráv, která mohou zprávy do složek i podsložek třídit automaticky.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích