Falešní dodavatelé zneužívají dobré jméno Seznamu

1. prosince 2023

V posledních několika dnech evidujeme zvýšený počet falešných faktur, které rozesílají neznámí útočníci. Zneužívají přitom dobré jméno společnosti Seznam.cz a vyzývají k platbě za inzerci v katalogu Firmy.cz. Základní zápis do této – Seznamem provozované – služby je přitom vždy zdarma.

Podobný případ zneužívání firemního katalogu jsme v Seznamu řešili před dvěma lety. Dnes je praxe podvodníků následující – vybranému subjektu pošlou fakturu, na které je výzva k platbě za inzerci na Firmy.cz. Uvedené bankovní údaje však nepatří naší společnosti, stejně jako kontaktní e-mail není naším oficiálním.

Vyzýváme proto uživatele, aby takové faktury neplatili, a pokud jim přijdou, aby se na nás obrátili na adrese info@firmy.cz, případně využili naši Nápovědu.

Naši právní zástupci na základě výše popsaných skutečností kontaktovali orgány činné v trestním řízení. Naše uživatele a klienty však vyzýváme ke zvýšené pozornosti při platbách a opatrnosti při úhradě faktur. V případě, že lidé již fakturu zaplatili, měli by se obrátit na policii.

Sdílet na sítích