22 HR akcí za půl roku. Kde všude jste nás mohli potkat?

7. srpna 2024

Díky akcím na podporu náboru posilujeme nejen značku Seznamu coby zaměstnavatele, ale také dáváme uchazečům o práci i veřejnosti možnost se seznámit s našimi projekty a kolegy z jednotlivých oddělení. Ať už vás zajímá IT, obchod nebo marketing, od začátku roku jsme se mohli potkat na 22 akcích od kariérních veletrhů přes odborné meetupy až po oborové konference.

HR akce za první pololetí 2024 v číslech

  • 9 konferencí a přednášek
  • 2 meetupy
  • 5 exkurzí
  • 4 odborné a pracovní veletrhy
  • 2 informační setkání IT Akademie SCIFu

Sezónu veletrhů jsme zahájili v únoru na VOŠ a SPŠE Plzeň s cílem oslovit studenty IT oborů, ale i marketingu. Není náhodou, že někteří kolegové v naší plzeňské pobočce jsou absolventi právě místní VOŠ. V březnu jsme se vydali na ČVUT do Prahy na veletrh iKariera, kde nás reprezentovali kolegové z Výzkumu, Vyhledávání i Map. Studenty nejvíce zajímaly juniorní IT pozice a stáže. Kromě nového merche jsme na veletrhu poprvé otestovali i novou podobu našeho HR stánku.  

Duben patřil veletrhu Za KarierOu v Ostravě. Cílem akce bylo zviditelnit naši pobočku v Ostravě a ukázat, jaké je pracovat v našem ostravském týmu. Zavítali jsme i do Brna, a to na akci ExcelIT na Fakultě informačních technologií VUT, kde jsme měli možnost si poslechnout prezentace vybraných studentských prací a ty nejlepší z nich ocenit.

Vítáme talentované nováčky i ostřílené profíky

Informační dny SCIF IT akademie jsme – stejně jako v loňském roce – i letos uspořádali dvakrát. Jeden pro pražskou pobočku a druhý o pár dnů později v Brně. Každoročně spouštíme roční placený program pro IT juniory se zaměřením na moderní technologie, jako jsou Ansible, Docker nebo Kubernetes, na naší unikátní open-source platformě SCIF.
 
Zájemce o kariéru v Seznamu jsme uvítali i na pěti exkurzích, z nichž čtyři byly zaměřené na IT – pro studenty SŠ Blatná, gymnázia a SPŠ ze Šumperku a SPŠ z Mladé Boleslavi. Už tradičně k nám zavítali i magisterští studenti z Vysoké škole ekonomické, kteří studují obory se zaměřením na marketing a mediální komunikaci.
 
Se studenty jsme se v průběhu celého letního semestru potkávali také na projektu Seznam.cz studentská kampaň (SSK), který jsme zakončili u nás na centrále v polovině května. Letošního osmého ročníku se ve 25 týmech zúčastnilo celkem 112 studentů ze šesti škol z celého Česka. Vítězství si odnesli studenti z Vysoké školy finanční a správní (VŠFS), kteří u nás ještě letos absolvují odbornou stáž zaměřenou na online marketing. Na to, jak celý projekt probíhal, se můžete podívat ve videu.

Zástupci Seznamu bodují i za hranicemi

V úvodu roku jsme u nás v Seznamu ve spolupráci se spolkem Frontendisti.cz uspořádali vydařený meetup. Zúčastnilo se ho bezmála 100 hostů, kterým náš kolega Josef Krajkář představil vývoj TV aplikací v Reactu. Naši výzkumníci zatím sklidili úspěch na mezinárodní technologické konferenci Machine Learning Prague, kde díky své přednášce zazářila naše kolegyně Bára Rišová. Kromě toho jsme se na akci blýskli také díky informačnímu posteru a stánku, kde hosté mohli soutěžit o ceny a diskutovat s našimi výzkumníky.

Chcete pracovat v české internetové jedničce? Mrkněte na aktuální volné pozice.

Na Slovensku jsme se letos zúčastnili dvou konferencí ­– Pycon a Codecon. I v tomto případě se můžeme pochlubit podařeným vystoupením našeho kolegy Ondřeje Filipa, který byl se svou přednáškou o technických výzvách spojených s vývojem českého velkého jazykového modelu vyhodnocen jako nejlepší řečník konference.

Kromě toho jsme pokračovali v navázané spolupráci se školou SŠPE Ječná, kde se uspořádali dva workshopy na téma Úvod do Kubernetees orchestrace a druhá na téma Dobrodružství DevOps v Seznamu. V Šumperku proběhla přednáška na téma Datových center pro VOŠ a SPŠ, v Táboře pro SŠSI na téma Jak může vypadat IT praxe v Seznam.cz. A studenty jsme podpořili také v rámci dvou školních soutěží zaměřených na technická témata.

Rovnováha mezi prací a volným časem je pro nás důležitá. Podívejte se na neobvyklé koníčky Seznamáků.

Abychom načerpali novinky z oboru, vyrazili jsme na několik akcí i my – zástupci HR. Vydali jsme se na předávání cen Profi HR Awards, kde ústředním tématem bylo využití AI v práci náborářů, a poté na Recruitment Academy Awards 2024.

Za HR marketing Petra Jalovecká

Sdílet na sítích