Neobyčejní Seznamáci: Mrkněte, čemu se naši kolegové věnují po práci

5. března 2024

Mnohé z našich kolegů známe v roli manažerů, výzkumníků nebo třeba specialistů. Čemu se ale věnují, když skončí jejich pracovní den? Pojďte s námi zjistit, jakým netradičním koníčkům se Seznamáci věnují.

Víte, co je „jokgu“? Jde o sport podobný nohejbalu, ve kterém vyniká náš kolega Jakub Chadim. Loni se svým týmem vybojoval stříbrnou medaili na mistrovství světa v Jižní Koreji a v roce 2019 zlatou. Kuba dokonce dostal nabídku v Koreji zůstat a reprezentovat místní tým, kterou ale – naštěstí pro Seznam – odmítl.

K nohejbalu se Kuba dostal se svým bratrem. Jejich talent později rozpoznal trenér z Čakovic, kde sourozenci aktuálně působí už přes 12 let. Trénují několikrát týdně a víkendy tráví na turnajích. A byť se Kuba nerozhodl pro dráhu profesionálního hráče jokgu, u nás v roli obchodníka vykopne každý projekt levou zadní.

Jakub Chadim

Specialistka Firmy.cz Anna Marková to umí pořádně roztočit. Od dětství se totiž věnuje folklornímu zpěvu a tanci a se svým stodvacetičlenným souborem soutěžila na mnoha místech Evropy i mimo ni. Anička se tanci věnuje od čtyř let, v roce 2010 vyhrála celorepublikovou soutěž na Slovensku a svůj taneční um předvedla i na folklorním festivalu v Jižní Koreji, kde se umístila na třetí příčce.

K tradičním tancům patří i krásné kroje. Jejich výroba ale není jednoduchá. Nejnákladnější a nejpracnější části kroje jsou ty s výšivkou, stuhy a rukávce, jejichž cena je v podstatě nevyčíslitelná. „Na lidovém tanci mě fascinuje, že pohybově vyjadřuje, o čem se v písni zpívá. Tahle komplexnost mi u dnešní populární hudby schází,“ říká Anička.

Anna Marková

Jiří Šilhán se v práci stará o jeden z týmů vývoje služby Zboží.cz. V soukromí miluje hudbu a hraje na housle v Cimbálové muzice Kyčera. „Na houslích mě přitahuje, že mají jeden z nejlepších poměrů velikost/možnosti. Jde na ně hrát akordy, brnkat, hrát dlouhé tóny. Přitom je to pořád nástroj, který si můžeš připnout na batoh. Z technického pohledu jsou housle taky docela zázrak – kus řemesla, kdy z malého těla dokážeš dostat úžasný zvuk,“ vysvětluje Jirka.

V cimbálovce začal Jirka hrát v roce 2006. Potkat ho můžete na akcích, svatbách, festivalech a oslavách. Speciálním zážitkem, na který rád vzpomíná, bylo vystoupení v Indonésii, kde kromě hudby zanechaly dojem i valašské kroje, nebo účast na festivalu v Newportu, který organizuje soubor velšských důchodců.

Jiří Šilhán

Jiří Mašek v Seznamu zastává roli produktového manažera a vede tým, který rozvíjí naši analytickou platformu, datový ekosystém a webovou analytiku. Ve volném čase však patří mezi běžeckou elitu.

Je nejrychlejším Čechem ve výzvě SuperHalfs, kde zvládl dokončit pět půlmaratonů za sedm měsíců, byť účastník má čas na zdolání pěti startů až tři roky. Jeho úspěchy dokonce zaznamenal i běžecký časopis RUN. Není divu – Jiří se běhu věnuje přes 17 let, od roku 2012 na profesionálnější úrovni.

Trpělivost a odhodlání běhat každý den a za každého počasí Jiří často uplatní i při práci. A navíc při běhu rád využívá služby z dílny Seznamu – třeba Mapy.cz na plánování tras nebo podcasty od Seznam Zpráv. Aby stíhal tréninky i pracovní povinnosti, rozhodl se spojit příjemné s užitečným a začal běhat cestou do práce. Většina kolegů je na jeho běžecké nasazení už zvyklá, lehký údiv občas projeví jen naši nováčci.

Jiří Mašek

Demi Rydvalová má na starosti schvalování inzerce a technickou podporu Skliku. Ve volném čase miluje cosplay, takže ji můžete potkat v nejrůznějších kostýmech inspirovaných fantasy filmy nebo videohrami. Demi si kostýmy sama vyrábí a vyhrála s nimi už několik cen.

Cosplayovat neznamená jen si na sebe obléct kostým, ale také se jako postava ze hry nebo sci-fi filmu chovat. Výroba kostýmů navíc není levný koníček a vyžaduje kreativitu, zručnost i trpělivost. Aktuálně jich Demi má 16 a mezi oblíbené patří například Black Cat od Marvelu. Při soutěžích se hodnotí mnoho faktorů: technika výroby, čistota provedení nebo to, jak moc se kostým podobá předloze.

Demi Rydvalová

Za HR Marketing Petra Jalovecká

Sdílet na sítích