Petr Daneš (Seznam.cz): Video je jedním z nejvíc rostoucích formátů

Veronika Geltner 2. července 2020

Pokud vás zajímá videoreklama a vše kolem ní, pak si nesmíte nechat ujít nový díl našeho podcastu Nejen o reklamě. Martin Jandora si totiž k mikrofonu pozval toho nejpovolanějšího, svého kolegu Petra Daneše, který se v Seznamu věnuje právě videoreklamě.

Petr měl zpočátku v Seznamu na starosti reklamní formáty jednotlivých webů, jako je například homepage Seznam.cz, Novinky.cz nebo Sport.cz. Později se objevila pracovní příležitost k rozvíjení  stále oblíbenějšího formátu videoreklamy. Novou příležitost si Petr nechtěl nechat ujít.

Petr vidí ve videoreklamě velkou budoucnost i přes to, že se z technického hlediska jedná o nejsložitější formát, např. co se týče datové náročnosti je s bannery nesrovnatelná. „Marketing je hodně o emocích a sdělení předáváme prostřednictvím příběhů. Ve videu máme možnosti ten příběh komunikovat snáz než na bannerech.“  A jaké postavení má videoreklama v Seznamu? Podle Petrových slov jsou to ve srovnání s bannery zatím vyšší jednotky procent. Avšak trend je rozhodně rostoucí, což lze pozorovat i v zahraničí, kde jsou podíly dvouciferné a investice do videoreklamy výrazně vyšší. V Seznamu Petr pracuje také na tom, aby se stále navyšoval reklamní prostor a nestávalo se, že jsou videa vyprodaná. Padlo také téma cenotvorby, které Petr ochotně okomentoval a posluchačům vysvětlil, jaké faktory na ni mají vliv.

A jaké další zajímavé věci zaslechnete v aktuální epizodě:

  • Jaký je rozdíl mezi mezi VPAID a VAST (Video Ad Serving Template) reklamou.
  • Na čem Petr Daneš aktuálně pracuje.
  • Proč vnímá videoportál jako příležitost.
Veronika Geltner

PR specialistka

Sdílet na sítích
Poslouchat nás můžete i na