Seznam IT akademie – Jak spustit aplikaci v Kubernetu

8. června 2019 9:00, Radlická 3294/10, 150 00 Praha 5

Seznam IT akademie pokračuje cloudovými technologiemi. 8. 6. 2019 proběhne na pražské centrále Seznamu workshop „Jak spustit aplikaci v Kubernetu“.

Co je Seznam IT akademie?

Seznam IT akademie je série bezplatných workshopů, kterou pořádá Seznam.cz. Workshopy jsou určené jak pro IT nadšence, tak pro zkušené profesionály, kteří se chtějí zlepšit a rozvíjet v konkrétní technologii. Na workshopech nahlédnete pod pokličku vývoje v Seznamu a seznámíte se s projekty, které se v Seznamu řeší. Kurzy zaštiťují vývojáři Seznamu. Účast na workshopech je na základě potvrzené registrace.

Proč bych se měl/a zúčastnit?

  • zajímáte se o trendy v programování a chcete si rozšířit svoje obzory i o jiné technologie, než které využíváte
  • workshop bude probíhat v menší skupině max. 15 lidí a bude tak prostor věnovat se jednotlivcům
  • pokud úspěšně absolvujete kurz, může vás čekat nabídka práce v Seznamu
  • workshop je pro účastníky zdarma
  • seznámíte se s podobně zapálenými programátory a programátorkami
  • workshop je časově nenáročný a je skloubitelný s prací – workshop bude v sobotu

Co se dozvíte a pro koho je workshop určený?

Workshop proběhne v termínu 8. 6. 2019 od 9 do cca 16 h a je určen vývojářům, kteří by se rádi seznámili s principy psaní a provozu kontejnerizovaných aplikací v cloudovém prostředí. Probereme základy orchestračního systému Kubernetes a jeho odlišnosti od běžných serverových prostředí, a každý účastník si zprovozní vlastní cloudovou instalaci jednoduché webové aplikace.

S kým se potkáte?

Petr Novák

V Seznamu pracuje od roku 2015. Větší část té doby strávil na Zboží.cz a měl šanci být u výměny vyhledávacího enginu i viditelných projektů jako ceny dopravy. Poslední půlrok vede vývoj divize Služby, který kromě Zboží obsahuje i další senzační služby jako jsou Mapy, E-mail nebo Sbazar. Kód píše nejradši v Pythonu, ale kvůli nasazování do Kubernetu píše čím dál víc YAML souborů.

Co je nutné znát před workshopem?

  • Měli byste se orientovat v příkazové řádce a základních principech fungování webových aplikací.
  • Využijete počítač, na kterém lze rozběhnout Docker, případně minikube.

Pokud máte zájem se workshopu zúčastnit, napište nám na itakademie@firma.seznam.cz. Přihlášení na workshop je možné do 2. 6. 2019. Následně vás budeme kontaktovat s informacemi k dalšímu postupu. V případě dalších dotazů se na nás neváhejte obrátit na e-mail itakademie@firma.seznam.cz.

Sdílet na sítích