Seznam IT akademie – Testování webových aplikací

9. listopadu 2018 17:00, Londýnské náměstí 856/2, Brno

Po krátké odmlce se vrací Seznam IT akademie, která se tentokrát bude konat v Brně. Na workshopu si vyzkoušíte unit testy, regresní testy, E2E testy a performance testy. Pro psaní testů budete používat Javascript a Node.js. Vyzkoušíte si frameworky jako Jest, WebdriverIO a Puppeteer.

Workshop Testování webových aplikací proběhne v pátek 9. 11. 2018 17:00 – 21:00 h a v sobotu 10. 11. 2018 9:00 – 17:00 h na naší brněnské pobočce.

Co je Seznam IT akademie?

Seznam IT akademie je série bezplatných workshopů, kterou pořádá Seznam.cz. Workshopy jsou určené jak pro IT nadšence, tak pro zkušené profesionály, kteří se chtějí zlepšit a rozvíjet v konkrétní technologii. Na workshopech nahlédnete pod pokličku vývoje v Seznamu a seznámíte se s projekty, které se v Seznamu řeší. Kurzy zaštiťují vývojáři Seznamu. Účast na workshopech je na základě potvrzené registrace.

Proč bych se měl/a zúčastnit?

  • zajímáte se o trendy v testování a chcete si rozšířit svoje obzory i o jiné technologie, než které využíváte
  • workshop bude probíhat v menší skupině max. 16 lidí a bude tak prostor věnovat se jednotlivcům
  • pokud úspěšně absolvujete kurz, může vás čekat nabídka práce v Seznamu
  • workshop je pro účastníky zdarma
  • seznámíte se s podobně zapálenými programátory a programátorkami

Co se na workshopu dozvíte?

Pátek 9. 11. 2018 – 17:00 – 21:00

Sjednotíme si základní znalosti Javascriptu, Node.js a testování. Vstoupíme do světa testování se psaním unit testů za použití Jest. Pak se zaměříme na udržení správného vzhledu webu i když kompletně překopete svoje CSS. K tomu nám pomohou regresní testy.

Sobota 10. 11. 2018 9:00 – 17:00

Budeme simulovat scénáře reálných uživatelů na našem webu za pomocí E2E testů. Projdeme si možné návrhové vzory a ukážeme si, co se nám moc neosvědčilo. Jako poslední se podíváme na performance testy.

S kým se potkáte?

Miroslav Jančařík

 

Slávek v Seznamu pracuje čtvrtým rokem, ale jeho zkušenosti s vývojem jsou mnohem delší. Na starosti má portál Seznam Zprávy. Vytváří izomorfní aplikace, které mají zvládnout obrovskou zátěž. Při tom nám pomáhá vlastní framework IMA.js, který je open source pro každého na adrese imajs.io. Programovaní je pro něj jeden z koníčků, takže i ve svém volném čase se rád vzdělává. Své znalosti s programováním se snaží předávat mezi další programátory přes školení Code retreat.

Filip Šátek

Filip je zaměstnancem Seznamu přes 2 roky. Ručí za kvalitu a funkčnost portálu Seznam Zprávy. Vyvíjí nástroje určené pro testování webových aplikací, které musí dát rychlou zpětnou vazbu vývojářům, ohledně dopadu jejich úprav. Také se zaměřuje na automatizaci procesů a hledání nových možností v testování. I ve volném čase se zajímá o moderní technologie, které pak zkouší aplikovat v praxi.

Co je nutné znát před workshopem?

  • je potřeba znát Javascript
  • Node.js je výhodou

Pokud máte zájem se workshopu zúčastnit, napište nám na itakademie@firma.seznam.cz. Přihlášení na workshop je možné do 29. 10. 2018.

Následně vás budeme kontaktovat s informacemi k dalšímu postupu. V případě dalších dotazů se na nás neváhejte obrátit na email itakademie@firma.seznam.cz.

Sdílet na sítích