Seznam a Rossmann dětem

6. srpna 2009

Známá síť drogerií Rossmann slaví letos 15 let svého působení v České republice. Oslavu narozenin ale pojala úplně jinak, než byste čekali. Namísto dárku pro sebe vymyslela dárek dětem.


Pět milionů korun z prodeje označených výrobků ve svých drogeriích rozdělí mezi Nadační fond Kapky naděje a Nadaci Naše dítě.

A proč je u toho také Seznam?

Především kvůli pomoci s mediální podporou akce – ta  proběhne ve dnech 10. – 15. 8. 2009. Právě v tom týdnu mohou zákazníci v drogeriích Rossmann vybírat mezi cca 300 označenými  výrobky denní potřeby a pomoci  tak prostřednictvím Nadačního fondu Kapky naděje a Nadace Naše dítě těm dětem, které to nejvíce potřebují – nemocným, týraným nebo jinak ohroženým.

Částka 2 500 000,- určená pro Nadační fond Kapka naděje poputuje na kliniku dětské hematologie a onkologie ve Fakultní nemocnici v Motole. Peníze budou určeny na nákup robota pro monitorování virové infekce, jež zpracovává biologický materiál a připravuje ho pro finální analýzu.

Nadace Naše dítě tuto částku rozdělí do tří projektů, jimiž jsou Fond ohrožených dětí (pomáhá dětem vyrovnat se s traumaty), Dětské krizové centrum Praha (pomáhá dětem vyrovnat se s prožitým terorem, nalézt sílu a stabilitu pro další život) a STOP násilí na dětech (působí jako prevence před týráním a zneužíváním dětí).

Seznam.cz se stal hlavním mediálním partnerem projektu, aby pomohl vykouzlit úsměv na rtech dětem, které to potřebují. Pomůžete i Vy?


Petra

Sdílet na sítích