Mezi-release testovací verze nového hledání

18. října 2009

Na „searchtest“ byla v pátek nainstalována novější verze s opravami některých chyb.

V pátek (16.10.) byla do testu nasazena novější verze hledání s opravami některých chyb které jste reportovali do diskuze.

Zejména:

  • zlepšené výsledky na dotazy obsahující slovo „online“, např. dotaz hry online. (problém se týkal více slov, v diskuzi ale vesměs padalo jen slovo online).
  • opravený počet dokumentů reportovaný site: operátorem. V minulé verzi reportoval míň dokumentů než ve skutečnosti měl, viz produkce vs. searchtest. Čísla nebudou nikdy úplně shodná, ale už se k sobě velmi blíží.
  • změnili se snippety u výsledků. Velmi krátké snippety byly způsobeny „nekompatibilitou“ mezi novým systémem hledání a starou tvorbou snippetů (zůstala zachována ze staré verze). Náprava bohužel není úplně jednoduchá a ještě nějaký čas zabere (pracuje se na nich). Současné jsou o trochu lepší, ale ještě v nich vidíme určitý potenciál na změnu…
  • další drobné vylepšování relevance. Bohužel na konci minulého týdne ještě nezávisle na upgradu trochu v testu zakolísaly výsledky (zatím nevím proč), takže nelze přesně určit čím jsou změny způsobeny :-(. Problém samozřejmě ještě podrobně prozkoumáme.

Pokud jste teď zaregistrovali u některých dotazů pokles v relevanci oproti předchozí verzi searchtestu, tak je pls napište sem do diskuze (pište dotaz, jaký výsledek a co se s ním stalo).

Děkujeme vám všem za pomoc.

Sdílet na sítích