Předali jsme další šek – tentokrát sdružení Život dětem

6. listopadu 2009

Opět jsme měli možnost podpořit dobou věc a tak jsme se do toho s vervou pustili. Spolupráce, kterou jsme navázali s organizací Život dětem loni na podzim, se za poslední rok rozrostla.

Zúčastnili jsme se podnikatelské sbírky, jejíž výtěžek byl věnován na nákup přístrojů do nemocnic a přispěli jsme i menší částkou 30 000 korun na nákup přístroje VIVID S 6, který slouží ke kardiovaskulárnímu vyšetření dětí.

V rámci projektu Pomoc dětem jsme vyjeli do dětského domova v Dubé Deštné, kde jsme pomohli postavit plot u dětského hřiště nebo uklidit zahradu. Dětskému domovu z Vysoké pece jsme pro změnu věnovali několik  počítačů.

Nebylo proto od věci, když jsme všechny tyto skutky mohli shrnout pod jeden jediný název Bona Mente – dobrá mysl, nebo dobrý úmysl. Tak se jmenoval galavečer, který byl věnovaný právě dětem v nemocnicích nebo v dětských domovech. Večerem provázeli Saša Rašilov a Jitka Schneiderová a uvedli hosty,  kteří vystoupením bez honoráře  podpořili Dobrý úmysl také. Zazpívali tu například Monika Absolonová, Vlasta Horváth, Helena Vondráčková nebo Petr Bende.

Výtěžek z celého večera byl věnován na nákup inkubátorů do osmi neonatologických center v České republice a na výstavbu dětského domova v Praze.

Aby se tento sen stal skutečností, Seznam.cz věnoval mediální prostor v hodnotě 300 000 korun k propagaci samotného večer a také přispěl částkou 200 000 korun, kterou převzaly děti v podobě šeku.

Ten večer se podařilo vybrat přes dms a pomocí dárců neuvěřitelnou částku
2 890 000 korun!

Bona Mente sledovali v přímém přenosu i diváci  TV Barrandov. Že byl opravdu v duchu dobrého úmyslu, je vidět na celkové nasbírané sumě. Děkujeme všem, kteří se na ní podíleli :-).


Petra

Sdílet na sítích