Report trendů českého internetu za leden 2011

7. února 2011

Co se stalo největším hitem u uživatelů internetu za uplynulý měsíc? Právě to nám říká Seznam skokanů internetu, který přináší portál Seznam.cz ve svém měsíčním reportu českého internetu.

ikonka skokanaReport za každý uplynulý měsíc najdete v prvním týdnu následujícího měsíce na Skokani internetu. Jsou zde uvedeni celonárodní skokani, rozděleni do tematických okruhů. V kategoriích Praktické dotazy, Akce, Komerční produkty, Komerční firmy, TV pořady a filmy, Osobnosti, Události a kauzy, je uvedena vždy první desítka témat, která za uplynulý měsíc zahýbala českým internetem. Zároveň můžete sledovat i lokálně specifikované skokany, podle jednotlivých krajů. Je možné tak porovnat, jak se v různých krajích liší zájem lidí o určitá témata.

Seznam skokanů odráží zájem uživatelů o témata, mediální kauzy či aktuální události, které se v daném měsíci staly. Report odráží ty události, které zaujaly uživatele natolik, že se snažili o daném tématu zjistit na internetu více informací nebo souvislostí.

Nejedná se o seznam nejhledanějších dotazů za uplynulý měsíc, ale o dotazy, které byly v daný měsíc pro lidi nejzajímavější. V reportu jsou zachyceny dotazy, které byly v daném měsíci hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Takovým dotazům říkáme skokani. Může se tedy jednat i o dotazy, které odráží pouze krátkodobý, avšak silný zájem. Pořadí v kategorii odráží míru zájmu uživatelů o daný dotaz.

Sdílet na sítích