Hledání Seznamu přichází s novým, odlehčeným designem

8. března 2011

Chceme, aby uživatel u nás našel to, co hledá, za co nejkratší čas. Víme, že potřeby našich uživatelů se vyvíjejí a v našem uspěchaném životě hraje čas stále důležitější roli. Jednodušší a intuitivnější stránky pomáhají uživateli šetřit čas. A taková je i naše nová koncepce vzhledu hledacích služeb Seznamu.

Kolik najdete rozdílů? :-)

staré zobrazení výsledkůnové zobrazení výsledků
Na obrázcích: Stará podoba hledání vs. nová podoba hledání

Mezi hlavní znaky nové koncepce patří:

  • maximální jednoduchost,
  • důraz na snadnou orientaci ve výpisu výsledků,
  • snadné přecházení mezi hledacími službami.

Těchto cílů dosahujeme pomocí:

  • vynechání prvků, které zbytečně odvádějí pozornost,
  • jednoduchým layoutem a kvalitní typografií,
  • použitím shodných navigačních a informačních prvků napříč vyhledávacími službami.

Novému vzhledu fulltextového hledání Seznamu předcházel upravený design služby Zboží.cz, který se nám již v praxi osvědčil. Uživatelé se na novém Zboží rychleji orientovali a trávili na výsledcích méně času.

Zároveň s úpravou fulltextového hledání přicházíme také s novým vzhledem hledání na encyklopedii a v obrázcích. Například na službě Obrázky.cz necháváme filtr s detailním nastavením hledání obrázků pevně ukotvený, což pomůže ušetřit čas a navíc i méně zkušeným uživatelům dáváme k dispozici praktické nástroje, které by jinak mohli přehlédnout.

Postupně bychom chtěli úpravy začít používat také na hledání v katalogu firem, mapách a slovnících. Uživatel, který bude přecházet mezi jednotlivými službami, dostane vždy shodné navigační a informační prvky, a snáze se zorientuje.

Vyzkoušejte si nové úpravy:
Fulltextové hledání
Obrázky.cz
Encyklopedie

Sdílet na sítích