Chytrý řádek v Lištičce

28. května 2012

Nabízíme Vám k otestování novou funkci Lištičky – doplňku pro internetové prohlížeče. Našeptavač v Lištičce jsme vylepšili a pojmenovali jej Chytrý řádek. Tato funkce pomáhá vyhledávat nejen na Seznamu, ale i mezi oblíbenými a navštívenými stránkami.

Chytrý řádek lze používat i jako klasický adresní řádek – do políčka můžete kromě dotazu zadávat i URL adresu. Navíc – často navštěvované adresy jsou automaticky doplňovány. Díky tomu se na ně můžete dostat stiskem pouhých dvou kláves – počátečního písmene a klávesy enter. Pokud například často navštěvujete web super.cz, stačí, když zadáte pouze klávesu „s“ a stisknete enter.

Chytrý řádek uspořádává nabízené položky podle vlastního algoritmu – kombinuje položky z našeptavače internetového hledání a navštívené uživatelské stránky. Důležitá je shoda v názvu domény (na začátku či uprostřed), nebo v titulku stránky. Jelikož zohledňuje četnost a historii návštěv, bude mít každý uživatel setříděné položky podle svých preferencí. Dokážeme tak rychle a spolehlivě nasměrovat uživatele na tu správnou stránku nebo na vyhledavač Seznam.cz.

Chytrý řádek můžete vyzkoušet v beta verzi Lištičky pro Firefox nebo Chrome.
Na Vaše připomínky a zkušenosti se těšíme na fóru.

Po testovaní tuto užitečnou funkci přidáme do všech Lištiček.

Sdílet na sítích