Jaké budou letošní Vánoce podle toho, co hledáme na internetu? Tradiční, sladké a s Ježíškem, který jen tak tak porazil Santu

22. prosince 2014

Do Štědrého večera zbývá už opravdu jen pár dnů a nyní nastává okamžik, kdy i ti největší opozdilci a flegmatici vyrážejí nakoupit dárky a kuchařky stojí ve frontě na kapra. Děti lstivě využívají této nepřítomnosti rodičů k hledání dárků a ti méně šikovní z nás shánějí hasicí přístroj, protože zapomněli vypnout troubu při pečení cukroví. Jaké ale budou Vánoce 2014 podle toho, co jsme na Seznam.cz vyhledávali?

Bez kapra ani ránu

Doby experimentování jsou ty tam. V roce 2014 je trendy držet se tradic či je znovu nacházet. Proto si připravte bačkory na házení a lavor na lití olova. Heslo „České tradice“ vzrostlo v hledání oproti minulému roku (porovnáváme 1. října-15. prosince 2013 vs. 1. října-15. prosince 2014) o 21 %. U tradic zůstanou i české hospodyňky, které budou servírovat „národní rybu,“ kapra. Evidentně je mezi kuchařkami mnoho začátečnic. Heslo „Kapr recept“ se v daném období hledalo o 84 % častěji než loni. Naopak recept na bramborový salát si už od Vánoc 2013 každý zapamatoval. V porovnání s loňským rokem jsme ho vyhledávali o 43 % méně často.    

Ježíšek vs. Santa Claus

Tento souboj by se dal přirovnat k epické bitvě z Hvězdných válek či k věčné nevraživosti mezi Kapulety a Monteky. Naštěstí náš Ježíšek, alespoň ve vyhledávání na internetu, stále vede. Bohužel už ne s takovým přehledem, jako v roce 2013.
                                                                Zdroj: Seznam.cz Vyhledávání

Trouby zapínáme už v říjnu

Perníčky, pracny, linecká kolečka, vosí úly a spousta dalších druhů cukroví patří neodmyslitelně k Vánocům. České domácnosti nenechávají nic náhodě a na pečení se začínají připravovat už v říjnu. Nárůst hledanosti jednotlivých druhů cukroví v tu dobu roste i o 83 %. Největší skok v Seznam.cz Vyhledávání zaznamenáváme v listopadu.


                                                                Zdroj: Seznam.cz Vyhledávání

Jaké plány máme s rokem 2015?

Už jste přemýšleli o tom, jaký bude rok 2015 a co všechno v něm chcete stihnout? I na to jsme se podívali do Seznam.cz Vyhledávání a dali dohromady předsevzetí, která mají meziročně největší nárůst a pokles hledanosti.
                                                                 Zdroj: Seznam.cz Vyhledávání

Šťastné a veselé Vánoce, přeje Seznam.cz


Kuba Martin

Sdílet na sítích