Sklik a Seznam.cz podporují studenty

9. května 2016

Seznam.cz podporuje vzdělávání v online marketingu, a tak kromě prezentací odborníkům, předává své know-how i studentům. V posledních týdnech proto tým Skliku uspořádal workshop pro studenty VŠE nebo ocenil vítěze studentské soutěže z ČZU.

S Sklikem jsme se v březnu 2016 zúčastnili veletrhu pracovních příležitostí Šance na Vysoké škole ekonomické v Praze (VŠE). Zástupci Skliku a oddělení vzdělávání zvídavým studentům odpovídali na všechny otázky, které se týkaly nejenom inzertních možností na Seznamu a možností profesního uplatnění, ale i každodenního fungování v kancelářích největšího českého internetového hráče.

Studenti měli také možnost si v připraveném kvízu poměřit své odborné znalosti z oboru PPC reklamy. Nejúspěšnější z nich jsme odměnili a začátkem dubna 2016 jsme je pozvali na exkurzi do centrály Seznam.cz. Studenti se podívali do obchodní, produktové i vývojové části Skliku, kde jim David Velechovský, manažer služby, představil vše, co všechno práce v těchto týmech obnáší.

Workshop pro studenty VŠE

Druhá akce proběhla v polovině dubna, kdy se u nás konal workshop pro 20 studentů z VŠE, kteří v rámci předmětu Marketing na internetu přišli načerpat praktické zkušenosti z online reklamy.

Za Seznam.cz na workshopu vystoupil Petr Pavelek, manažer týmu optimalizátorů pro klíčový zákazníky. Studentům představil Sklik, jeho odlišnosti od jiných reklamních systémů i cesty pro oslovování zákazníků.

sklik_studenti

Navázali Tomáš Anděl, manažer obchodního týmu Firmy.cz, s prezentací o nejpoužívanějším českém katalogu, a Dušan Gajdoštík, manažer nových médií, se svým blokem o videoreklamě. Od Kateřiny Čechmanové, HR specialistky, se studenti dozvěděli informace o Trainee programu v online marketingu (přihlášky již uzavřeny), který jsme letos poprvé vyhlásili. Celý workshop uzavřela ukázka budovy a kanceláří Seznamu. Nechyběla ukázka firemní tělocvičny nebo výhled na Smíchov z naší střechy.

Seznam.cz Online Marketing Challenge 2016 s Českou zemědělskou univerzitou (ČZU)

Letošní spolupráci Skliku a ČZU v Praze jsme završili v pondělí 2. 5. 2016, kdy jsme do Seznamu pozvali studenty předmětu Marketingová komunikace, aby se dozvěděli, který tým vyhrál.

Jak soutěž probíhala?

Cílem bylo umožnit studentům Provozně ekonomické fakulty praktickou zkušenost s internetovou reklamou. Princip soutěže spočíval v tom, že každý studentský tým obdržel kredit v hodnotě 2 000 Kč určený na online reklamu realizovanou v reklamním systému Sklik. Následně si každý tým vybral klienta vhodného pro online propagaci, navrhl strategii propagace a nastavil kampaň, která pak v ostrém provozu běžela cca 3 týdny. Nakonec týmy své kampaně vyhodnotily a dané firmě předaly doporučení pro další online reklamu.

sklik_studenti_2

Kolegové z Skliku v čele s Martinem Maškem, konzultantem Skliku, který přednášky na ČZU vedl, průběžně sledovali vývoj kampaní a na závěr vyhodnotili ty nejlepší. Co se hodnotilo především? Byl to obsah kampaně, její relevance, znění reklamních textů a nasazených pokročilých funkcí a cílení.

Při pondělní akci nezůstalo jen u vyhlášení výsledků. Studenti si prohlédli i naši budovu. Martin Pecka z analytického oddělení studentům ukázal zajímavosti o měření internetu. Milan Šmíd, Manažer Zboží.cz představil službu Zboží.cz a Kateřina Čechmanová studentům odhalila zákulisí Assessment center. Studenti si na závěr vyzkoušeli i jeden skupinový úkol, na kterém si ověřili, jak jsou dobří v týmové spolupráci, vyjednávacích a manažerských dovednostech.

Těšíme se na spolupráci Seznamu a ČZU i v příštím roce.

Investice do budoucna

Kontakt se studenty je pro nás velmi důležitý, protože studenti mají možnost na akcích tohoto typu rozvíjet svoje odborné znalosti, vidět naše zázemí a udělat si reálnou představu o práci nejen v online marketingu. Vzhledem k pozitivní zpětné vazbě od studentů budeme v podobných akcích pokračovat a pomůžeme studenty vzdělávat.

Jste zástupcem školy nebo vzdělávacího centra a máte zájem o spolupráci? Dejte nám vědět na lucie.krupkova@firma.seznam.cz!

Lucie Krupková, Kateřina Čechmanová, David Velechovský a Tým Skliku

Sdílet na sítích