Karty firem a turistických míst už i na mobilech a tabletech

Tomáš Richter 25. května 2018

Koncem minulého roku jsme pro vás ve Vyhledávání připravili karty firem, které každý den pomáhají statisícům našich uživatelů zkrátit cestu k důležitým informacím o hledané firmě.

Na začátku toho letošního jsme pak začali odpovídat podobnou kartou na dotazy, kterými se ptáte na zajímavá turistická místa, jako jsou například hrady, zámky, zříceniny, rozhledny, muzea, koupaliště, hory, lomy, jeskyně, přehrady… Díky datům z Mapy.cz se jednoduše dostanete k fotkám, historii, otevírací době, naplánování trasy nebo k dalším tipům na výlet v okolí.

Karty firem a turistických míst se ale zobrazovaly pouze při vyhledávání na počítačích. Zapracovali jsme proto na tom, aby vám nyní mohly karty pomáhat i na mobilních zařízeních, což se hodí zejména, když jste takzvaně v terénu.

Mobilní karty se řadí mezi výsledky vyhledávání dle jejich úspěšnosti a po stránce dat jsou srovnatelné s verzí pro počítače. Do budoucna máme v plánu na všech platformách informace o firmách a turistických místech zlepšovat a doplňovat o zajímavá specifika.

Hezkým příkladem jsou již letos obohacené karty zimních středisek, díky kterým jste se mohli v uplynulé lyžařské sezóně dozvědět více o ceně vstupného, aktuální výšce sněhu či předpovědi počasí. Je tedy na co se těšit.

Tomáš Richter

Product manager senior

Sdílet na sítích