Proběhl druhý ročník Seznam se s vývojáři

Eva Libichová 11. června 2018

I letos jste se s námi mohli setkat na přednáškových akcích s názvem Seznam se s vývojáři. A to hned ve 3 městech, kde má Seznam svá vývojová centra – v Plzni, Ostravě a Brně. Turné odstartovalo v prostorách plzeňského kulturního centra Depo2015, kam i přes nepřízeň počasí dorazilo téměř 60 účastníků.

Různorodý program posluchačům představil, jak v Seznamu počítáme statistiky v reálném čase, jak nám kubernetes pomáhá při provozování stovek komponent a jak si takovou technologii můžete sami vyzkoušet doslova za pár kaček. Velký ohlas vzbudila meta-přednáška o tom, jak může programátor dosáhnout osvícení a nevyhořet.

Akci zakončil následný networking, kde jste se nás mohli na cokoli zeptat a podělit se s námi o své pocity z akce. Velmi mile nás překvapila pozitivní zpětná vazba, která je pro nás velkou motivací při pořádání příštích akcí. Děkujeme a těšíme se na další setkání.

Celou plzeňskou akci si můžete připomenout na videu:

Jiří Mašek: Cesta ke statistikám v reálném čase – video | slidy
O přechodu z Hadoop MapReduce na Apache Flink

David Morávek: Kubernetes v cloudu za pár kaček – video
Kubernetes nemusí být jen pro velké firmy. Pokud víte jak na to, plnohodnotný cluster pro hobby projekty lze v cloudu vyrobit téměř zdarma.

Aleksey Rembish: Cesta backend programátora – video | slidy
Jak přestat psát kód a neztratit chuť programovat.

Lukáš Svoboda: Deployment velkého a netriviálniho produktu – video
Dozvíte se, jak se nasazuje a udržuje Sklik v produkci. Jedná se produkt skládající se z cca stovky microservices. Jak je/byl provozován na virtuálech a jak se vše mění s příchodem Kubernetes. Přednáška popisuje rozdíly z pohledu vývojáře. Podíváme se ale i na vztahy mezi vývojáři, devops, administrátory a SRE a jak jsou tyto role ovlivněny běhovým prostředím.

Michal Ličko: Dokumentace – video | slidy
Boj s větrnými mlýny aneb cesta k dokonalé technické dokumentaci.

Barbora Červenková: SonarQube – video | slidy
Statická analýza kódu a její zapojení v CI. Co to je SonarQube, proč to je a jak to používáme při vývoji.

Sdílet na sítích