Návštěva velvyslanců a zástupců EK v Seznamu

Věra Průchová 16. září 2019

V rozmezí dní 11. až 14. září 2019 přijali do Brna pozvání velvyslanci působící ve Výboru stálých zástupců (COREPER I) a zástupci Evropské komise. Organizátorem bylo Stálé zastoupení České republiky v Evropské unii, jmenovitě sám velvyslanec – stálý představitel ČR v COREPER I – pan Jaroslav Zajíček.

Cílem této „incomingové mise“ bylo pozvaným hostům představit významná výzkumná centra a instituce sídlící v Jihomoravském kraji. Velvyslanci a zástupci EK se tak seznámili s potenciálem jižní Moravy v oblasti vědy, výzkumu a inovací i krajem jako takovým. Pracovní název návštěvy zněl: „Czechia: Birthplace of Robots – Cyber Security and Digital Technology Trip“.

V rámci programu navštívili velvyslanci a zástupci EK např. Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost, dále Masarykovu univerzitu, konkrétně Fakultu Informatiky, nebo Jihomoravské inovační centrum. Společnost Seznam.cz nemohla být v tomto ohledu vynechána z připraveného plánu, neboť se v naší pobočce v Brně nachází jedno z největších výzkumných oddělení umělé inteligence v České republice.

Pozvaní hosté tak měli možnost dozvědět se něco více o společnosti a jejích aktivitách, službách, plánech, ale i pohledu na právě se vytvářející strategickou pozici nové Evropské komise. Vedoucí oddělení výzkumu v Seznamu Vladimír Kadlec poté seznámil velvyslance a zástupce EK s aktuálními aktivitami společnosti v oblasti umělé inteligence neboli strojového učení, které pomáhá službám Seznamu v každodenní dostupnosti uživatelům.

Na závěr měli hosté možnost si prohlédnout vývojové centrum Mapy.cz, vyzkoušet si Seznamácký prototyp krosny, která nám umožňuje efektivně zmapovat jakoukoliv turistickou trasu, a v neposlední řadě se podívat na speciálně upravené auto, jež více jak čtyři roky brázdí celou Českou republiku a snímá nezbytné podklady pro panoramatický pohled na jednotlivá místa.

Věra Průchová

Specialista pro kontakt se státní správou

Sdílet na sítích