Videoformát Outstream se rozšiřuje na další weby

21. října 2019

Oblíbený videoformát Outstream, který inzerenti už využívají jak na domovské stránce Seznam.cz, tak i na zpravodajském webu Novinky.cz, je nově k dispozici i na Sport.cz, Proženy.cz a v magazínu Kupi.cz.

O zlepšení Outstreamu na Seznamu jsme psali už dříve. Nyní chceme umožnit inzerentům oslovit uživatele i na dalších webech.

Inzerenti dokážou nově na Sport.cz oslovit až 2 mil. návštěvníků týdně, a to převážně muže. Naopak na webu Proženy.cz převažuje dámské publikum a inzerenti dokážou zasáhnout přes 1,5 mil. návštěvníků týdně.

Outstream se stejně jako na Novinkách nachází hned pod článkem. Video se spustí, jakmile je vidět alespoň z 50 %. V případě, že uživatel odskroluje, tak se přehrávání zastaví. To zaručuje maximální vizibilitu videa a pozornost diváka. Podívejte se, jak bude pozice na stránce vypadat.

Hlavní výhodou Outstreamu je cenová efektivita, která nabízí nejlepší cenu za 1 zhlédnutí celého spotu. Zároveň díky velkému množství impresí a unikátních uživatelů má inzerent možnost zasáhnout široká publika na úrovni TV.

Obecně lépe fungují kratší spoty s délkou kreativy do 15 sekund, které dosahují 15% míry zhlédnutí. Důležité je, aby začátek spotu zaujmul, protože má inzerent méně času na oslovení uživatele.

Je potřeba počítat s tím, že kreativa bude ve většině případů přehrána bez zvuku, proto je ideální do videa zapracovat titulky, které pomůžou příběh odvyprávět.

Outstream nakoupíte jak na přímo od obchodníků Seznamu, tak i přes RTB.

Za tým videoreklamy Petr Daneš

Sdílet na sítích