Interní vzdělávání zaměstnanců je dnes nutností

10. března 2020

Vzdělávání je dlouhodobě považované za jeden z nejoblíbenějších benefitů a neustálý rozvoj a posun zaměstnanců je v dnešní době už nutností. V Seznamu máme proto interní tým trenérů, kteří se starají o vzdělávání a rozvoj všech Seznamáků v mnoha různých směrech.

Co všechno naše oddělení vzdělávání dělá?

Adaptace nováčků

Prvním dnem provedou naše nováčky kolegyně z HR a trenéři. Noví kolegové se seznámí s pražskou centrálou, našimi interními systémy a s vizemi a hodnotami firmy. Jedním z hlavních cílů prvního dne je, aby se tu nově příchozí cítili co nejlépe a co nejrychleji u nás byli „jako doma“.

Podle typu pozice se další dny adaptace liší – pro obchodníky je připravené produktové školení a obchodní trénink, vývojáři se na agilním workshopu dozví, jak se to má u nás s vývojem. S novými vedoucími a manažery se trenéři potkají na Úvodním manažerském tréninku.

Tři pilíře vzdělávání

Všichni Seznamáci mohou využívat tréninků na různá témata. Máme dovednostní tréninky, tréninky pro manažery, obchodní tréninky, prostě vše, co zaměstnanci potřebují k tomu, aby se jim lépe pracovalo. Tréninky jsou hlavně praktické, trenéři s účastníky simulují a rozebírají situace z praxe, natáčí se na kameru a dávají si zpětnou vazbu. Oddělení vzdělávání reflektuje požadavky Seznamáků, neustále tak vznikají nová témata. Naposledy na speciální prosbu vznikl například trénink Jak na brainstorming nebo Networking.

Druhým pilířem jsou interní odborná setkání. Mezi Seznamáky je spousta odborníků, po jejichž know-how touží i ostatní kolegové. Setkání vždy vede daný odborník, kterému trenéři pomohou s přípravou školení a lektorskými dovednostmi. Setkání se natáčí a následně z něj vzniká e-learningový kurz, aby i ti, co na setkání nemohli být, měli informace k dispozici.

I ostatní obsah do našeho e-learningu dodávají sami trenéři, nebo jakýkoli Seznamák, který potřebuje předat touto formou informace dál. Ke vzdělávání mají tedy přístup všichni kdykoli a kdekoli.

To není vše

Pokud si někdo nevybere z nabízených možností, je možné se domluvit na workshopech či jiných aktivitách na míru. Interní oddělení vzdělávání je k dispozici pro konzultace i stínování práce. Naše trenéry tedy nepotkáte jen ve školicích místnostech, ale i na schůzkách s obchodníky, na poradách ostatních týmů a třeba i s manažery při jejich práci.

Pokud zaměstnanci potřebují ke své práci cokoliv dalšího, trenéři rádi pomohou vybrat a zařídit externí dodavatele, kouče, jazykové kurzy nebo třeba i zahraniční konference.

Sdílet na sítích